UKR
П'ятниця 26 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Святкуймо Трійцю безпечно!


16.06.2021

Літні свята - традиційний час для пікніків. А попереду на вірян чекає відзначення Дня Святої Трійці. Тож, більшість людей будуть проводити вихідні подалі від міста, ближче до природи, на свіжому повітрі. Рятувальники нагадують, про що не слід забувати, щоб відпочинок приніс тільки позитивні емоції.

Відвідування храмів
20 червня православні українці відзначають одне з дванадцяти головних свят року - Трійцю. А це говорить про те, що відвідувачів храмів збільшиться в декілька разів, адже з 7 червня послаблено дію введених карантинних обмежень.
Звертаємось до всіх громадян, які мають наміри відвідати храми, згадати правила пожежної безпеки та поєднати їх з застереженнями Міністерства охорони здоров’я, а саме: дотримуватися дистанції, носити захисну маску та користуватися санідайзерами.

Шановні представники духовенства, священнослужителі всіх релігійних організацій!
Наголошуємо на неухильному дотриманні усіх необхідних вимог з пожежної безпеки при користуванні відкритим вогнем під час святкових богослужінь, а також про необхідність вжиття перших дій у разі виникнення надзвичайної події.
Просимо вас оглянули приміщення храмів на предмет дотримання пожежної безпеки, зокрема, наявності вогнегасників, знаків пожежної безпеки та шляхів евакуації прихожан, відповіли на питання відповідальних за безпеку культових споруд.

Відпочинок на природі
Наступною небезпекою під час вихідних днів може стати порушення правил поведінки на природі та біля водних об’єктів. Невід’ємною частиною подібного дозвілля стає вогнище для смаження шашликів та інших страв. Все це становить велику загрозу для екосистем та лісових насаджень.
Найбільша і головна проблема - це пожежі, які виникають через недбальство відпочиваючих. Тож, розводьте багаття тільки в дозволених для цього місцях.
Пам’ятайте, що значної шкоди може завдати вітер, який роздмухує багаття та призведе до масштабної пожежі в екосистемах. Після відпочинку обов’язково загасіть вогонь, залийте багаття водою, приберіть сміття за собою.
Важливо знати, що вкрай небезпечно:
кидати палаючі сірники, недопалки;
палити суху траву, розводити вогнища;
залишати в лісі промаслені або просочені іншою горючою речовиною шматки тканини, сміття.

Відпочиваймо безпечно!