UKR
П'ятниця 26 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

“Мотопробіг Єдності-2021” зустріли у Каховці


02.08.2021

30 липня Каховка привітала учасників пʼятого ювілейного "Мотопробігу Єдності". Як і торік, байкери відвідали монумент "Легендарна тачанка", а потім учасникам запропонували нову локацію, то ж гості побували на центральній площі міста та побачили історичну частину Каховки. Поспілкувалася з координатором пробігу Миколою Спірідоновим та привітала мотогостей заступник начальника відділу у справах молоді та спорту Владислава Базилевич.
Цьогоріч у "Мотопробігу Єдності-2021" бере участь майже 40 байкерів, розповідає координатор пробігу Микола Спірідонов. "Стартували під 40 чоловік, під’єднуються, од’єднуються, зустрічають на кордоні областей, передаємо прапор. Так ми подорожуємо всією країною, у нас 5 тис км, 2 тижні шляху. Мета - об’єднати мотосуспільство, щоб всі товаришували, щоб розуміли, де б ми не жили, ми єдині", - говорить Спірідонов.
Враховуючи те, що ми приймали пробіг в історичній частині міста, подарували байкерам буклети з туристичним маршрутом по Каховці. А учасники урочисто передали державний та кримськотатарський прапори мотоспільноті Каховщини. І вже наступного дня з цими ж прапорами колона рушила на Чонгар.
Нагадаємо, що пробіг стартував 19 липня з площі Шандора Петефі в Ужгороді, далі маршрут байкерів, довжиною у понад 5 000 км, проліг через п’ятдесят сім міст і містечок України та охопив майже всі обласні центри. На межі областей мотоспільнота проводжаючої області урочисто передавала прапори байкерам наступної на маршруті області. 1 серпня з державним прапором та кримськотатарським стягом байкери фінішували на острові Хортиця.
Щороку організатори пробігу намагаються охопити ще більші маршрути, більші території. Утім мета акції залишається незмінною - продемонструвати територіальну цілісність України та єдність її багатонаціонального суспільства.
Як зазначають організатори, мотопробіг не має комерційної мети, участь в акції байкерів добровільна та не фінансується. Під час акції можна використовувати виключно Державний прапор України, Кримськотатарський прапор, прапори областей районів та міст. Використання під час мотопробігу рекламної, політичної, партійної символіки та використання акції у політичних, агітаційних, комерційних або інших особистих цілях категорично відкидають.

 

 

Фото: