UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

«Тачанка-2021» зібрала мотошанувальників на березі Каховського водосховища


27.07.2021

Протягом трьох днів байкерів об’єднував девіз: «Незалежнність - Швидкість - Єдність», підтримуючи дух мотобратерства та акцентуючи увагу на ювілйній даті нашої країни. Вчотирнадцяте Каховка наповнилась яскравими емоціями, вчотирнадцяте відгуркотіли по вулицям міста байкери з різних регіонів України та з-за кордону, вчотирнадцяте поринули в атмосферу драйву усі шанувальники мотофестивалю "Тачанка". 334 байкери з девʼяти областей України (Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Дніпропетровська, Вінницька, Рівненська, Київська, Луганська), АРК Крим та з-за кордону (Германія та Болгарія) у спекотні липневі дні приїхали підтримати мотофестиваль «Тачанка» у Каховці. Цього року перші мотовідвідувачі зʼявилися у Каховці за два дні до офіційного відкриття фестивалю. Сергій з Очакова став першим гостем «Тачанки-2021».
Як завжди організатори вміло поєднували традиції та новації на фестивалі, зберегли цікавинки «Тачанки» та її соціальну спрямованість, залучили мотоаудиторію до профілактичних заходів. Розслабитися та сходити на концерт можна будь де. А ось відчути себе у колі однодумців, мандрівників та мрійників, які надають перевагу двоколісному транспорту, а у серці несуть свободу та відкритість - можна лише на «Тачанці». Були тут і байкер-клуби, і просто мотоциклісти. Хтось ділився враженнями від мандрівок двоколісним за кордон або Україною, хтось обговорював можливості різних марок мотоциклів, хтось розповідав враження від фестивалів. Та головне, що на запитання журналістів щодо того, чим приваблює байкерів цей фестиваль, 99% відповідали: особливою теплою атмосферою та можливістю побачитись з друзями-однодумцями.
Щороку гості "Тачанки" мають змогу гарно розважитися під час веселих конкурсів. Перемогу в чемпіонаті з поїдання сосисок виборов байкер Сергій з сином Костянтином, а перше місце в "лижних гонках" розділили команди «Бегемоти-патологоанатоми» та «Хонда». У рамках мотофестиваля відбувся і чемпіонат по кастомайзингу "Мотоцикли України" з призовим фондом. То ж, було обрано кращий кастомний мотоцикл, який і отримав Гран-прі «Тачанки-2021». Також змагалися у номінаціях: найкращий кастом з радянським двигуном та з іноземним двигуном, найкращий кастом з двигуном не з мотоциклу, найкращий трайк, найкраща реставрація мотоциклу (оригінал), аерографія, найзручніше сидіння на мотоциклі, мотоцикл-ветеран, найкращий тюнінг, найкращий одноколісний причеп, найкрасивіша іллюмінація, найгучніший вихлп/сигнал/музика на байку.
Як і минулими роками, цьогоріч запросили гостей фестивалю на екскурсію містом. "Веселий автобус" вже так полюбився байкерам, що став невідʼємною частиною фесту. А ось маршрут екскурсій та екскурсолводи щороку різні. Прагнучи бути цікавими жіночій аудиторії фестивалю, цього року на території «Тачанки» розгорнули невеличкий арт-майданчик з майстер-класами. До того ж, «Тачанка» вже давно стала «сімейним фестивалем», куди приїжджають з дітьми. А отже фест має задовольняти і потреби своїх найменших відвідувачів. Серед майстер-класів: виготовлення шкіряного браслету; листівка з «Тачанки», яку створивши власноруч потім можна було надіслати у будь-яке місто України як вітання з фесту; аквагрім для малечі. Арт-майданчик користувався попитом та, замість очікуваних 1,5 години, пропрацював вдвічі більше. А чоловіки-байкери також долучились до справи: хтось допомагав доньці впоратись зі шкіряним браслетом, хтось склав компанію свої чарівній подрузі, хтось майстрував вітальні листівки, а хтось встиг і те і інше, адже майстрині підходили до кожного індивідуально, і в будь-який час наші гості мали змогу приєднатися до майстер-класу.
Кожного року «Тачанка» несе й соціальну місію, допомагаючи тим, хто потребує цього найбільше. У ці дні ми об’єднали зусилля по збору коштів на дорого вартісне лікування маленької каховчанки Аделіни Мотенко, хворої на СМА 1 типу. Від імені усього оргкомітету фестивалю висловлюємо глибоку вдячність кожному, хто долучився до цієї вкрай важливої акції. Дякуємо за ваші гарячі серця, за вашу щирість і чуйність, за участь у долі Аделінки. За те, що люди з різних регіонів країни перейнялися історією маленької, і в рамках мотофестивалю для Адель було зібрано 12 857 грн. Особливо зворушливо було бачити, як "суворі байкери", призери мотоконкурсов, відмовлялися від своїх грошових винагород на користь Аделіни. Окрема подяка тим, хто надав свої роботи / товари на благодійний ярмарок, і тим, хто цей ярмарок супроводжував. Це надихає! А ще цього року пройшла акція на підтримку безпритульних тварин. З метою привернення уваги до цієї проблеми, одеський «вільний художник» Карен Гамбарян привіз авторську мандрівну фотовиставку "Вони наступають" з циклу «Котобосяки».
Традиційно найочікуванішою подією фестивалю є мотопарад вудицями міста та відвідування монументу Національного значення "Легендарна тачанка". Треба відзначити, що цього року усі учасники суворо дотримувались правил безпеки дорожнього руху: були в екіпі та у шоломах. А саму колону, як завжди, супроводжували машина поліції та карета швидкої. Монумент "Легендарна тачанка" завжди викликає подив у тих, хто вперше бачить цей витвір мистецтва, адже коні, мов вихор, мчать у широкому степу, а сама скульптурна группа перевищує звичайні розміри в 2,5 рази. А ІГ "Збережемо нашу історичну спадщину" підготувала тематичні флаєри для гостей з інформацією про мотофестиваль "Тачанка" та монумент "Легендарна тачанка", як символ нестримного руху.
Кожного року "Тачанка" дарує своїм друзям можливість поринути в атмосферу драйву та одночасно надає майданчик для виступу молодим і талановитим гуртам. Цього року поділилися своїми авторськими піснями та каверами гурти: «В доску» (Нова Каховка), «RED Fox» (Каховка), «Month stay cool», «Дюковский сад», «Ракета» (Одеса), «Скіфи», «I.C.People» (Херсон). Зізнання в любові до мотофестивалю, до Каховки та до своєї коханої "другої половинки" цьогоріч постійно лунали зі сцени. Від мотофестивалю привітали і представників оргкомітету, які 6 років тому саме на «Тачанці» зіграли своє весілля. А «родзинкою» вечірньої програми стало незабутнє вогняне шоу від фаєр-гурту «Хорс». Щороку колектив цього гурту вражає гостей яскравою та насиченою складними елементами програмою.
Палітра заходів та акцій в рамках фестивалю цьогоріч охопила усіх: від «суворих байкерів» до наймолодших учасників. Безперечно, для кожного найяскравіший момент буде свій. Та головне, що ці моменти усі ми пережили разом на мотофестивалі "Тачанка-2021".


Фестиваль відбувся за підтримки міського голови Віталія Немерця.
Організатори мотофестивалю: ММГО «Мотоклуб «Колеса Дракона», відділ у справах молоді та спорту, міський центр соціальних служб, відділ міського господарства, надзвичайних ситуацій, обліку житла.

Партнери: Каховський міський культурно-методичний заклад, МПК «Меліоратор», Юраш Василь, Філімонов Олександр, «Хоттабич», рекламна агенція «Grizart», рекламна агенція «Вяблочко», друкарня «Приват», ініціативна група "Збережемо нашу історичну спадщину", ММГО «ДіЛО», ГО «Каховська відкрита ліга гумору», Каховське Козаче товариство, КП КТП, КП КВУ «Каховський водоканал», Каховська ДЮСШ, ГФ ОГП «Щит», ВП №1 Каховського РВП ГУ Національної поліції України, ДПРЧ-13 ДСНС України в Херсонські обл., УПСЗН, "Мангуст".
Спонсори: офіційна вода фестивалю - мінеральна вода «Каховка», ПП «Властелин», ДПДГ «Асканійське», ДПДГ «Каховське», ФГ «Алтанал», ФГ «Зоря Каховщини», ФГ «Акаунт», ДТВ «Каховськиий ХПП», ПП «Гармонія», ПП «Лювіна», Могила Віталій, Прийма Андрій, Пісьміченко Галина, Помазнюк Віктор, ТОВ «Каховське АТП-16506», магазини: «Ромашка» та «24 часа», Вакулич Володимир, Барбашов Сергій, "Соломон", "Перша пекарня твого міста".


__________________
Прес-аташе фестивалю Владислава Базилевич
Фотографії з групи «Міжнародний Мотофестиваль "Тачанка" International Motofestival "Tachanka"» https://www.facebook.com/groups/1689166664725317/media/photos/

 

Фото: