UKR
П'ятниця 26 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Головний шаховий турнір року.


06.04.2018

31 березня в шаховому клубі МПК «Меліоратор» завершився Чемпіонат м. Каховки з шахів (класична гра) 2018 року, який тривав майже півтора місяці. Організатори змагань: Федерація шахів м. Каховки, відділ у справах молоді та спорту, відділ культури (МПК «Меліоратор» та при підтримці Фонду Ігоря Хомінця «Знай більше!».
Звання кращого шахіста нашого міста розігрували 14 спортсменів, серед яких: міжнародний майстер Юлія Зінкевич, кандидати у майстри спорту Артур Ралко, Дмитро Кузьоминський, Євгеній Лозович, Олена Маковецька, Олексій Ктітор та Надія Салах (чемпіонка та призер чемпіонату України з шахів 2018 року у віковій категорії до 20 років), а також чемпіонка Херсонської області з шахів (до 20 років) Євгенія Ралко та ще шість першорозрядників, серед яких наймолодший учасник - десятирічний вихованець відділення шахів ДЮСШ Каховської міської ради Ростислав Надєєв. Загалом цьогорічний чемпіонат зібрав, мабуть, один з найсильніших складів учасників за останні роки.
Змагання проходили по суботах та неділях, першість розігрувалась за коловою системою. Вперше був застосований контроль часу 1 година та 5 хвилин до закінчення партії з додаванням 30 сек. на кожній хід. Спортивна боротьба протягом усього турніру точилася напружена та безкомпромісна (з 91 партії лише 22 закінчилися нічийним результатом).
За підсумками змагань перше місце та звання «Чемпіон м. Каховки з шахів 2018 року» здобув (вдруге у своїй спортивний кар’єрі) Олексій Ктітор, який подолав весь турнір без поразок та набрав у підсумку 10,5 очок з 13 можливих. Срібло чемпіонату з 9,5 очками здобула Надія Салах. Бронзова медаль у першорозрядника Валентина Підорича, якій не тільки завдяки кращим додатковим показникам випередив на фініші Юлію Зінкевич (у обох спортсменів по 9 очок), а і виконав норматив кандидата у майстри спорту, як, до речі, ще двоє учасників - Володимир Єгоров та Євгенія Ралко.
Кращий результат серед ветеранів показав Олег Пільщіков - 5 очок, на другому місці - Всеволод Рябошапка - 4 очки, на третьому - Євгеній Лозович - 4 очки (але гірші додаткові показники). У заліку серед жінок на першому місці Юлія Зінкевич - 9 очок, на другому - Євгенія Ралко - 7,5 очок, на третьому - Олена Маковецька - 5,5 очок.
Переможці та призери змагань були нагороджені дипломами та медалями від організаторів, а всі учасники - цінними призами від Фонду Ігоря Хомінця «Знай більше!»

Фото: