UKR
П'ятниця 26 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

День студента: карантин — це не привід сумувати


18.11.2020

Кожного року ми відзначаємо Всесвітній день молоді (10 листопада) та Міжнародний день студентів (17 листопада). Цього року карантин підкорегував заходи, які щорічно, за сприяння відділу у справах молоді та спорту, проводили активісти молодіжного руху міста, тому довелося звернутися до можливостей онлайн формату.
Тим не менш, деякі молодіжні ініціативи до цих свят вдалося втілити «в живу». Це - міський міні-турнір зі спортивної версії гри "Що? Де? Коли?" (Каховська відкрита ліга гумору) та молодіжний «круглий стіл».
Зустріч під час засідання «круглого столу» проходила цьогоріч в закритому форматі. Нажаль, ми не змогли запросити усіх охочих, адже карантинні обмеження дозволяють проведення заходів за участі не більше 20 осіб. Про це, а також про епідситуацію в місті та по Херсонській області ще на початку засідання розповіла Владислава Базилевич. В форматі зустрічі із присутніми членами ММГО та представниками загальноосвітніх закладів міста обговорили багато питань. А приємним та найочікуванішим моментом стало нагородження у номінації «Молодіжний лідер року - 2020» Олесі Мінської, члена Громадської ради, представника ММГО «Мотоклуб «Колеса Дракона»» та ІГ «Збережемо нашу історичну спадщину», активістку молодіжного життя міста. Вітали Олесю із нагородою заступник міського голови Олег Потоскуєв, начальниця відділу у справах молоді та спорту Лідія Левчик та колеги по ініціативній групі.
Говорили і про реалізацію молодіжних проєктів, які отримали життя у 2020 році завдяки ініціативі громадських активістів. Керівник ініціативної групи "ГУК" Світлана Стрельчук розповіла цікаві моменти реалізації проєктів «КультМови» і «Школа безпечної поведінки» та поділилася планами на майбутнє. Світлана закликала присутніх долучатися до проєктів, адже ГУКівці завжди раді ділитися своїми наробками з усіма, хто цього потребує, на благо дітей та громади.
Не обійшли увагою і ювілейну дату в історії нашого міста - 80-річчя Каховського історичного музею. Присутні познайомились із історією створення музею та його експозицією, дізнались про інтерактивні заходи та інсталяції, квест-ігри та незвичайні еескурсії, що відбуваються завдяки творчій праці наукових співробітників.
А на завершення засідання учасники «круглого столу» привітали одне одного з Днем студента, а Софія Майстренко подарувала присутнім свої неперевершені авторські поезії.
Безперечно, студентські роки - найнасиченіші та найцікавіші, і цьому періоду життя ми завдячуємо не лише знаннями, а й великому колу друзів-однодумців, цікавими мандрівками на практику, незабутніми вечірками у гуртожитках, кумедними історіями під час здачі іспитів та безлічі яскравих подій. Враховуючи те, що у кожного студента за роки навчання зʼявляється багато цікавих історій, цього року ми вирішили запростити каховчан взяти участь у конкурсі есе під назвою "Моя студентська історія" (організатор - Владислава Базилевич; за підтримки відділу у справах молоді та спорту (Лідія Левчик)). Кожен, незалежно від віку та міста проживання, мав можливість взяти участь у онлайн конкурсі, надіславши свій твір на електронну адресу. Таких творів надійшло шість. І серед них комісія, не знаючи ані прізвищ, ані віку учасників, мала визначити переможця. Врешті решт усіх підкорила історія участі у спортивних змаганнях дівчини-блондинки, студентки Одеської морської академії (автор - Тишковець Віолетта). Друге місце у конкурсі розділили історії про один день, день посвяти у студенти в КПІ (автор - Спільна Аміна) та розповідь про жарти медиків на Хеллоуін (автор - Шкелда Валерія). А третє місце отримала історія про практику у далекому 1985-му (автор - Микола Огданець). Переможців вітали під час засідання, а познайомитись з усіма творами можна на офіційному сайті територіальної громади міста http://kakhovka-rada.gov.ua/ua/onlajn_konkurs_ese_moja_studentska_istorija/
Також 17 листопада закінчилось голосування у фотоконкурсі "Завжди молоді", що проходив з ініціативи ГО "МО "Нічна Мана" за підтримки відділу у справах молоді та спорту Каховської міської ради. Маємо три фотографії переможців: 1. Молодіжна акція "Обнімательний патруль" 2017 р. (автор Сергій Кашулін, яка набрала 152 лайки); 2. Хелоувін 2019 р. (автор Сергій Кашулін - 130 лайків); 3. Кубок КВН серед шкіл міста 2018 р.(автор Олександр Глущенко). Найближчим часом організатори зв’яжуться з переможцями для вручення подарунків).
Наші вітання - переможцям та побажання творчої наснаги - усім!

Фото: