UKR
Субота 27 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ ВІДЗНАЧИЛИ У КАХОВЦІ


12.05.2014

    Є в історичному календарі нашої держави такі дати, які викарбувалися в пам’яті поколінь на віки. Таким для нас є свято - День Перемоги! Для кожного з мешканців нашого міста цей день - особливий,  і,  напевно, найважливіший в святковому календарі.     Роки Великої Вітчизняної війни вписали героїчну сторінку в історію нашого міста. Каховчани зробили достойний внесок у боротьбу з фашизмом. Вони відправили на фронти Великої Вітчизняної війни більше 6000 чоловік, на вівтар  перемоги поклали 3985 життів. Шести каховчанам (І.Зюзю, Я.Бабенку, І.Мартинову, Т.Горобцю, Т.Пирогову, П.Ванцину) присвоєно звання Героя Радянського Союзу. 3600 каховчан нагороджені орденами і медалями. Даниною вічної вдячності каховчан, символом їхньої громадської позиції є 13 пам’ятників і пам’ятних знаків, що вшановують подвиги героїв та події війни.  

Місто Каховка та Каховський район урочисто відзначили День Перемоги. У місті панувала особлива атмосфера патріотизму та подяки ветеранам за мир, відвойований такою дорогою ціною. За традицією, пройшла урочиста хода ветеранів та молодих каховчан до меморіалу "Вічний вогонь". Тут, на Алеї Слави, зібралися ветерани Великої Вітчизняної, керівництво міста, молодь, члени громадських організацій. Слід зазначити, що цього року, поряд з червоними прапорами Перемоги, було дуже багато державної символіки, а молоді активісти міста шанобливо пронесли велике полотнище прапора нашої держави.
    На мітингу каховчан зі святом вітали: ветеран Великої Вітчизняної війни Бірюков, Перший заступник міського голови Павло Пуляев, голова районної державної адміністрації Віктор Балабанов, член міської молодіжної ради Андрій Боінчан.
Павло Пуляєв наголосив, що: “Каховчани завжди пам’ятатимуть ціну, яку заплатили наші батьки і діди за сьогоднішній мир в Україні, за надану можливість наступним поколінням жити, народжувати і виховувати дітей. Дякуємо ветеранам за ратний і мирний труд, за мужність і героїзм, за вірність, до кінця і з гідністю виконаний солдатський обов’язок. Ваш патріотизм - це той моральний орієнтир, на який ми сьогодні повинні рівнятися. Тож ми і надалі зобов’язуємось зберігати цей мир на нашій рідній землі”.
Мітинг супроводжувався виступами колективів міського відділу культури. Яскраві і зворушливі, веселі і ті, що змушують задуматися, номери художньої самодіяльності викликали на обличчях присутніх і посмішки, і сльози.
Наприкінці мітингу всі присутні поклали квіти до меморіалу "Вічний вогонь".
    Після цього присутні розділилися. Одні пішли на фотовиставку, організовану фотосалоном “Фото- Чіз” біля міського клубу “Ветеран” на набережній, інші пригощалися смачною солдатською кашею. Не обійшлося і без фронтових 100 грам. Все-таки свято!
    Весь день на вулицях міста грали фронтові мелодії, гуляли, поздоровляючи один одного з святом, люди. Каховський історичний музей  гостинно відчинив двері, запрошуючи відвідати свої зали. Завдяки військово-патріотичному клубу "Каховка" біля клубу "Ветеран" на весь день відтворили атмосферу воєнних років. На міському стадіоні “Олімпійський” проходили змагання з нардів. Біля МПК “Меліоратор” розгорнулась захоплююча концертна програма “Салют, Перемого!”, яка закінчилась святковим фейєрверком.

© Фото http://kakhovka.info  и Владислави Базилевич

Фото: