UKR
Субота 27 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

У ЦЕНТРІ ЗАЙНЯТОСТІ РОЗПОВІЛИ ЯК РОЗПОЧАТИ ПІДПРИЄМНИЦЬКУ ДІЯЛЬНІСТЬ


22.07.2015

Проблема працевлаштування - доволі розповсюджене та болюче питання для мешканців міста, а особливо для молоді. Але існує Каховський міськрайонний центр зайнятості, який не тільки допомагає безробітнім у пошуках роботи, а й заохочує бажаючих відкрити свою власну справу: ті особи, які виявила бажання займатися підприємницькою діяльністю одержують інформацію на профінформаційних семінарах, набувають певних знань на курсах підвищення кваліфікації за напрямом "Основи знань з ефективності підприємництва, які є загальними для всіх видів діяльності та форм власності" та складають власні бізнес-плани.
Влітку 2015 року відбулося вже два засідання, на яких комісія з питань здійснення одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації безробітними підприємницької діяльності розглянула 8 бізнес-планів безробітних. Варто зазначити, що більшість з них представники молоді, віком від 27 до 35 років. Це свідчить про те, що молодь має бажання працювати, але не кожен має можливість знайти роботу за своєю спеціальністю, або за своїми можливостями, тому ідея підготовки бізнес-планів - це порятунок для молоді (та для інших громадян міста), яка втратила з певних причин роботу або отримує низьку заробітну плату.
На комісії з питань здійснення одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації безробітними підприємницької діяльності були представлені різноманітні бізнес-ідеї: організація підприємницької діяльності у сфері роздрібної торгівлі продуктами харчування; у сфері виконання робіт з технічного обслуговування та ремонту дощувальних машин; надання побутових послуг (послуги електрика); роздрібна торгівля у неспеціалізованому магазині подарунків ручної роботи; діяльність агентства з працевлаштування, тощо.
Вперше свої бізнес-плани надали два учасника військових подій в АТО на Сході України та одна людина зі статусом "Внутрішньо переміщувана особа" з Донецьку.
Для отримання одноразової допомоги по безробіттю для організації власної справи, людина повинна перебувати на обліку в центрі зайнятості та мати попередній досвід роботи. Якщо людині не можуть запропонувати належної вакансії, вона може пройти безоплатні курси та скласти власний бізнес-план. У разі позитивного рішення комісії, людина отримає фінансову допомогу для розвитку підприємницької справи.
Кожен з бізнес-планів індивідуальний та має свою особливу ідею. Конкуренти наявні в будь-якій сфері, але представники бізнес планів мають цілеспрямований настій та готові йти до кінця заради своєї мрії.
Всі учасники успішно захистили свої бізнес-ідеї і за рішенням комісії з питань здійснення одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації безробітними підприємницької діяльності, отримали матеріальну підтримку у вигляді одноразової виплати допомоги по безробіттю на їх реалізацію.
В засіданнях комісії брали участь також учні-члени міського учнівського парламенту старшокласників, які влітку 2015 року проходять практику на базі відділів Каховської міської ради.

Фото: