UKR
Субота 27 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Сімʼя — головна цінність


15.05.2020

15 травня у всьому світі відзначають Міжнародний день сім’ї. У всі часи по відношенню держави, а також по становищу сім’ї в суспільстві судили про розвиток країни. Це тому, що щасливий союз сім’ї і держави - необхідна запорука процвітання і добробуту її громадян.
З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона - джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя родини - ось мірило розвитку і прогресу країни.
У цей день до каховчан звернувся міський голова Андрій Дяченко: «Сім’я, родина, рід... До цих головних надбань людського суспільства ми, українці, завжди ставилися й ставимося з особливою святістю та повагою. Адже саме в родині ми черпаємо духовні сили, наснагу та оптимізм, у родині відчуваємо, що таке справжнє щастя, любов, душевний затишок і добро. Цього святкового дня нам хочеться побажати кожній каховській родині миру, радості, тепла й душевної гармонії. Хай діти ростуть здоровими і щасливими, а в сім’ях завжди буде злагода та взаєморозуміння! Нехай сьогодні кожен згадає про своїх рідних і близьких, зателефонує, напише, привітає і порадіє за те, який скарб у нього є! З Міжнародним днем сім’ї!».

У нашому місті проживає 3739 сімей з дітьми, з них багатодітних сімей - 260, в яких виховується 881 дитина. На обліку управління праці та соціального захисту населення перебуває 2020 сімей з дітьми або 54% від загальної їх кількості, які отримують різні види соціальних виплат (774 малозабезпечені родини; 402 сім’ї, у складі яких проживають особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю). До сімей, в яких виховуються діти з інвалідністю, особлива увага. Управління праці та соціального захисту населення в межах своїх повноважень сприяє всебічній допомозі таким сім’ям, надаючи їм максимальну кількість соціальних послуг. Так 29 особливих дітей відвідують Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю; 12 дітям замовлені 31 одиниця технічних та інших засобів реабілітації, з них семеро дітей з особливими потребами вже забезпечені 11-тьма одиницями засобів реабілітації.
Також у нашому місті проживають: одна сім’я, в якій виховується десятеро дітей; дві сім’ї - по дев’ятеро дітей; одна сім’я - восьмеро дітей; чотири сім’ї, в яких зростають по семеро дітей; три сім’ї - по шестеро дітей; десять сімей по п’ятеро дітей; тридцять дві сім’ї по четверо дітей; двісті сім сімей по трійці дітей.
З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як особистості і громадянина своєї держави. Вона - невичерпне джерело любові та тепла, поваги, солідарності та прихильності, те, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.

 

Фото: