UKR
П'ятниця 26 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

«Школа миру» у Каховці


31.05.2021

25-26 травня в Каховській СЗОШ №2 відбувся тренінг для учнів з теми «Медіація та трансформація конфліктів».

 

       СЗОШ №2 перемогла у Всеукраїнському проєкті «Школа миру» та стала однією з двох шкіл в Херсонській області, на базі яких впродовж 2021 року будуть створені «Школи миру».

 

       З новим статусом миротворчості школу привітали та побажали успіхів у такій важливій справі Каховський міський голова – Віталій Немерець та заступник Каховського міського голови, депутат Херсонської обласної ради – Галина Гондарева. Також учасників тренінгу вітали партнери з Фонду «Захист» (м.Херсон) Костянтин Філенко та Олександр Кобець; голова ВГО «Поруч» – Марія Тищенко (м.Київ), яка координує проєкт на Всеукраїнському рівні.

 

       Мета тренінгу: знайомство учнів з основами конфліктології та формування  практичних навичок вирішення конфліктів мирним шляхом.

 

       Цілі тренінгу:

       1) сприяння поширенню культури екологічної комунікації у шкільному  навчальному середовищі; 

       2) розвиток емоційної компетентності учнів та уміння правильно поводити  себе в конфліктах; 

       3) трансформація поглядів учнів на способи вирішення конфліктів («від  конфлікту до діалогу», «від конфлікту до співпраці»);

       4) відпрацювання навичок мирного вирішення конфліктів.

 

       З дітьми працювала  потужна команда тренерів-професіоналів:

       - адвокат, доцент кафедри кримінального права та процесу ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» – Катерина Ілікчієва;

       - адвокат, медіатор, сімейний медіатор, медіатор Одеської приватної школи та ліцею «Мрія», розробник, автор, тренер навчальних курсів – Ганна Душкова (м.Одеса);

       - адвокат, сімейний медіатор – Марія Прокопчук (м.Миколаїв).

 

       Тренінг допоміг учням ще раз впевнитися, що конфлікти – це невід’ємна складова нашого життя, це природний фактор, без якого неможливе зростання та розвиток, це точка відліку, точка росту, кращого пізнання одне одного, інструмент навчання.

 

       Тренінг проведено в рамках проєкту «Побудова миру в Україні: розвиток у дітей та молоді здібностей до ненасильницького вирішення конфліктів», який реалізує Фонд громади міста Херсон «Захист» та ВГО «Поруч» у партнерстві з Дитячим Фондом Німеччини  Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland та фінансується Інститутом Міжнародних Зв’язків Institut für Auslandsbeziehungen (ifa) та Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини Auswärtiges Amtärtiges Amt.

 

Фото: