UKR
П'ятниця 26 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Молодь має отримувати якісну освіту, адже від неї залежить майбутнє Херсонщини


25.06.2021

Освітяни, керівники навчальних закладів, представники обласної та місцевої влади 24 червня зібралися на обласному освітньому форумі, аби разом напрацювати подальші кроки, які дозволяють сформувати спроможну освітню систему та ефективну мережу закладів загальної середньої освіти в тергромадах Херсонщини.
Всього у форумі "Співпраця громад області заради розвитку освіти Херсонщини" взяли участь 40 голів тергромад, 14 представників міськрад, 5 голів РДА, 5 голів райрад, ректори провідних вишів області та директори шкіл.
Така зацікавленість місцевої влади та спільноти освітян є свідченням згуртованості громади Херсонщини для вирішення актуальних проблем. Такої думки голова облдержадміністрації Сергій Козир.
"Розвиток освітнього середовища - пріоритетна тема для влади, адже вона стосується молоді Херсонщини. Це люди, від яких в майбутньому залежить розвиток нашої області. У першу чергу, для цього нам зараз потрібно забезпечити якісну освіту в кожному куточку нашої області. Всі мають отримувати однаково гарну освіту не залежно від місця проживання", - наголосив очільник Херсонщини.
Також Сергій Козир додав, що результатом форуму має стати напрацювання рішень, які обов’язково влаштовуватимуть батьків учнів, вчителів та представників влади.
На переконання голови обласної ради Олександра Самойленка, завданням влади є створення таких освітніх умов, які дозволять залишати молодь на Херсонщині.
"У нас талановиті та обдаровані діти, і ми маємо допомогти їм отримати якісні базові знання, щоб надалі вони змогли вступити у будь-які виші й займатися улюбленою справою", - зазначив Олександр Самойленко.
Зокрема, на форумі обговорили питання забезпечення навчальних закладів області сучасним обладнанням, а також - залучення висококваліфікованих педагогів.

Фото: