UKR
П'ятниця 26 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

МОЛОДЬ РЕАЛІЗУЄ ПРОЕКТИ НА БЛАГО ГРОМАДИ У 2015 РОЦІ


23.12.2014

У грудні традиційно відбувся міський конкурс соціальних проектів та програм з молодіжних проблем на отримання муніципальних грантів. У цьому році на розгляд комісії було подано два проекти.

 Вперше на конкурс було подано проект від ініціативної групи “Збережемо нашу історичну спадщину” - “З чого починалась Каховка”. Цей проект став реакцією молоді на проблему захисту будівлі колишньої жіночої гімназії по вул. Луначарського, 6. Нагадаємо, що півтора місяці до цього тривав збір підписів городян на захист історичної споруди, під час якого було зібрано 900 підписів (проти приватизації історичної будівлі та за збереження її у власності громади). 27 листопада, під час чергової сесії, питання про подальшу долю історичної будівлі було поставлено на голосування. Завдяки рішучій підтримці громадськості міста, активній позиції молоді та представників закладів освіти та культури міста, громадянській позиції частини депутатського корпусу питання про приватизацію будівлі не набрало достатньої кількості голосів, а отже будівля залишається у власності громади. То ж молодь вирішила продовжити турботу про історичну будівлю та перейти до реалізації першого проекту по її захисту. В рамках проекту планується привернути увагу мешканців міста та інвесторів-меценатів до проблеми збереження історичної спадщини міста, створити в стінах будівлі стаціонарну фотовиставку з історії, розробити інформаційні буклети та провести серію екскурсій “Прогулянки дореволюційною Каховкою” для молоді та мешканців міста. Також проект передбачає виготовлення та встановлення на фасаді будівлі пам’ятну дошку. Проект отримав І місце та 1600 грн. бюджетного фінансування. До цих коштів також планується залучити кошти меценатів-підприємців та небайдужих каховчан.

ММГО “ДіЛО” запропонувала на розгляд присутніх проект “Дочки-матусі. Репродуктивне здоров’я дівчат-підлітків”, в рамках якого організація планує сприяти збереженню репродуктивного здоров’я молодих жінок і привернути увагу членів громади міста до питання жіночого здоров’я дівчат-підлітків. Серед заходів: анкетування, виготовлення тематичного буклету, “круглий стіл” з молодими мамами. Наразі у суспільстві є актуальною тема підтримки сімейних цінностей та захисту здоров’я підростаючого покоління. Проект отримав ІІ місце та 1400 грн. бюджетного фінансування на реалізацію заходів.

Зичимо молоді успіхів на шляху реалізації проектів у 2015 році!