UKR
Четвер 18 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ВОЛОНТЕР — НЕ ПРОФЕСІЯ, А СПОСІБ ЖИТТЯ


22.12.2014

Волонтерська діяльність завжди була способом підтримки, піклування, надання допомоги членам громади; взаємодії між людьми для спільного вироблення нових шляхів вирішення проблем, які виникають. Це створює можливості для навчання та розвитку впродовж життя кожної людини.

Каховка відома своїм активним волонтерським рухом, адже громадські організації міста працюють на добровільних засадах та в жодній з них члени організації не отримують заробітну платню за свою діяльність.

  Зазвичай волонтери витрачають свій особистий вільний час на благо людей, які потребують допомоги. Волонтери допомагають літнім людям, організовують збори речей для потреб нужденних, допомагають вирішувати соціальні проблеми, надають активну допомогу людям з обмеженими можливостями. Крім цього, волонтери ведуть активну роботу з дитячими будинками та лікарнями, допомагаючи дітям тим, чим можуть.

19 грудня у при приміщенні ЦДТ відбулася зустріч учнів гуртка юних екскурсоводів (керівник — Алла Яблонська) з представниками волонтерського руху, які активно допомагають підрозділам української армії — Олександром Зікранцем та Віктором Зубковим. Під час зустрічі учні читали вірші для військових та попросили передати їм новорічні листівки і солодощі. Олександр Зікранець подякував дітям та відзначив, що у Каховці багато людей є волонтерами, і кожен з них займає свою нішу в яскравій палітрі руху назустріч людям. “Кожен, хто безкорисливо простягнув руку допомоги тим, хто її потребує — вже волонтер,” - зазначив під час зустрічі Віктор Зубков.

Фото: