UKR
П'ятниця 26 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

19 РІЧНИЦЮ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ ТА ДЕНЬ МОЛОДІ ВІДЗНАЧИЛИ У КАХОВЦІ


30.06.2015

На День Конституції України та День молоді планували багато: це і таборування, і спортивні змагання, і цікаві зустрічі, і музична програма. Погода не зіпсувала свята. Напередодні зібралися у сосновому борі на таборування учасники "Казкової січі". Навіть проливний дощ, який розпочався у п’ятницю у другій половині дня, не завадив провести квест-гру, під час якої команди змагалися у стрільбі, плаванні на човні, відгадуванні загадок та відповідях на питання з історії України.
Вже традиційно зібралися на засідання «круглого столу» активісти молодіжного руху міста. Зі словами привітання звернувся до присутніх перший заступник міського голови Павло Пуляєв та нагородив грамотами міського голови активістів молодіжного руху міста. Приємно, що серед активної молоді і представники учнівства, і представники музичного руху, і ті, хто допомагав у проведенні інсталяції до Дня Перемоги. Також Павло Пуляєв розповів про започаткований ним соціальний проект «Каховка - місто майстрів». Під час розповіді присутнім було презентовано тих майстрів, з творчим доробком яких вже вдалося познайомитися, і наголошено, що проект продовжується і попереду каховчан чекає знайомство й з іншими майстрами. Член міської ради з питань молодіжної політики та капітан команди «Дайджест» Віра Вовк розповіла про діяльність екологічної агітбригади, про те, що їм вже вдалося зробити на шляху збереження водних ресурсів та про Всеукраїнський конкурс у Луцьку, де команда «Дайджест» виборола Гран-прі. А перший заступник міського голови Пуляєв Павло Миколайович з нагоди Дня Конституції України та Дня Молоді та за активну участь в молодіжному житті міста вручив грамоти міського голови членам команди та їх наставникам. Практиканти відділу у справах молоді та спорту поділилися з присутніми враженнями від проходження практики у відділах міськвиконкому, заходами до свята та презентували відеофільм «Молодіжний вектор 2015».
Засідання клубу «Молода сім’я» стало приємним продовженням цього дня. Ведуча клубу Владислава Базилевич розповіла присутнім про історію клубу та його традиції, а допомагали їй у проведенні практиканти відділу у справах молоді та спорту Катерина Руденко, Марина Бєч та Максим Круковський. Виступив перед гостями і хранитель традицій клубу - начальник відділу у справах молоді та спорту Віктор Зубков. В залі Каховського історичного музею, де проходила зустріч, демонструється художня виставка Каховської школи мистецтв, то ж викладач художнього відділу Каховської школи мистецтв Юлія Пишта з задоволенням розповіла гостям, як створювалася виставка. В цьому році команда екологічної агітбригади ЗОШ № 5 "Дайджест" виборола на всеукраїнському конкурсі в Луцьку Гран-прі. Для гостей клубу команда "Дайджест" презентувала свій виступ. Також присутні переглянули відео-ролик "Счастье - это дети", який підготовила ММГО "ДіЛО". Після цього, за підтримки Павла Філіпчука, відбувся солодкий стіл.
Ввечері на площі Трудової слави неповторні ведучі свята Ольга Гавриленко та Юрій Скляр створили незабутню та привітну атмосферу. Перед каховчанами виступили учні та викладачі МПК "Меліоратор". Також подарувала свій виступ команда екологічної агітбригади ЗОШ № 5 "Дайджест".
Цього вечора на площі відбулося урочисте підняття Державного прапору України. Право підняти Державний прапор України надали каховчанам, які в 2014-2015 роках захищали нашу Батьківщину в зоні АТО на Сході України, і які чесно виконали свій обов’язок: Нечеса Михайло, Барановський Олександр, Кожанов Валентин, Пінчук Віталій, Клименко Сергій, Барабаш Максим, Новаков Олексій, Вербещук Михайло, Терлецький Олександр, Оліфіренко Дмитро, Солоненко Олексій та гість нашого свята - командир підшефного прикордонного відділення "Червоний Чабан", майор прикордонної служби Володимир Вишневський, двома запрошеними старшими лейтенантами Відділу Прикордонної Служби "Червоний Чабан" : Козлов Олександр Васильович, Данилов Вадим  Миколайович. Після цього вся площа заспівала "Гімн України". Міський голова Олександр Карасевич вручив свідоцтва для обдарованої молоді у номінаціях "Освіта", "Культура", "Спорт", "Молодіжна політика", "Ліцей". Запросили на сцену і молодих каховчан, яким того дня виповнилось 19 років: Сидорова Івана та Руснака Євгенія.
Радували каховчан своїми виступами і учасники Відкритого міського фестивалю "Талановита молодь". Ще в квітні цього року, за ініціативою члена ММГО „Драйв" Філімонова Олександра народилася ідея цього фестивалю.
За підтримки першого заступника міського голови Павла Пуляєва молодь міста вперше наживо познайомилась з творчістю спеціального гостя свята, який прибув до Каховки зі столиці України міста Києва. Це дуже патріотичний гурт України, її молода і творча надія - "ШАБЛЯ". Каховчани гучними оплесками вітали гостей, а на завершення виступу вони подарували свій перший студійний альбом. Ще одним сюрпризом був виступ Новокаховської файєр-групи "Хорс" (керівник Ігор Остроумов).
Після цього розпочалася дискотека. Не дивлячись на дощ, під влучні жарти запального ведучого Юрія Скляра молодь ще дві години не розходилася та танцювала на площі.

Фото: