UKR
П'ятниця 26 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Представники творчої молоді громади — стипендіати Каховської міської ради на 2022 рік


22.12.2021

З 2008 року Каховська міська рада підтримує талановиту молодь шляхом призначення стипендій найкращим представникам молодіжного руху у різних номінаціях. Щоразу, наприкінці року, комісія по призначенню персональних стипендій міської ради для обдарованої молоді Каховської міської територіальної громади на своєму засіданні визначає, відповідно до Програми «Стипендії міської ради для обдарованої молоді Каховської міської територіальної громади», стипендіатів. За цей період (2009-2021) стипендії призначались 88 разів, а отже 88 разів молодь отримала фінансову підтримку місцевої влади.

Цього року комісія також зібралась на засідання, щоб обрати стипендіатів на 2022 рік. За її рішенням та відповідно до розпорядження міського головии від 21.12.2021 № 267-р стипендіатами обрано 10 представників.

В номінації «Освіта»:

Трофимчук Мирослава Миколаївна, учениця Каховського НВК “Гімназія”. За високі результати навчальних досягнень з 1 по 9 клас нагороджувалася похвальними листами. Особливих успіхів досягла у вивченні англійської мови та історії. Переможниця олімпіади з історії (обласний етап, ІІ місце, 2020), англійської мови (міський етап, І місце, 2019), Всеукраїнських онлайн олімпіад “На урок” з англ.мови (диплом І ступеня, 2021). Мирослава бере участь у міжнародних та Всеукраїнських проєктах: німецько-український проєкт “Молодь дебатує” (2021), тренінг в межах програми “Розвиток медіасвідомості молоді” (2021, м. Одеса), міжнародний онлайн хакатон “Екотон”, Всеукраїнський дебатний табір (диплом лауреата), є випускницею проєкту “Школа успіху”. Мирослава — голова Ради лідерів гімназії, член міського учнівського парламенту старшокласників. Посіла ІІ місце в обласному конкурсі відеороликів з теми репродуктивного здоровʼя (ХОЦ ГО “Успішна жінка”).

Кудлай Олексій Андрійович, учень ЗОШ № 5. За високі результати навчальних досягнень щорічно нагороджувався похвальними листами МОН України “За високі досягнення в навчанні”. Має хист до предметів природничого циклу. У 2020 році був переможцем ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з історії, біології. У 2021 році став переможцем І, ІІ, ІІІ етапів всеукраїнського конкурсу-захисту МАН (тема роботи: “Вакцинація — найефективніший засіб попередження інфекції”, секція “Медицина”).

В номінації «Спорт»:

Бутенко Ілля Юрійович, чемпіон та призер Херсонської області з баскетболу серед юнаків 2007-2008 р.н., учасник чемпіонату України в групі «А» в складі команди ЮДЮСШ «Хімік» м. Южне, Призер Спартакіади школярів Херсонщини, срібний призер фінальних змагань сезону Української стрітбольної ліги 3х3 у 2021 році серед юнаків 2007-08 р.н. Ілля Бутенко почав займатись баскетболом з 2015 року на базі Дитячо – юнацької спортивної школи. На даний час професійно займається баскетболом та грає у складі команди ЮДЮСШ «Хімік» м. Южне. За цей період він ставав віце-чемпіоном України зі стрітболу та багаторазовим переможцем та призером обласних змагань з баскетболу. Бере активну участь у громадському житті та приймає участь у організації та проведенні змагань з баскетболу та стрітболу у Каховській МТГ.

Міхеєнко Ангеліна Степанівна, спортсменка Каховської філії регіонального центру «Інваспорт» та Херсонської обласної ДЮСШ. Займається легкою атлетикою з початку 2018 року і по теперішній час. Постійно ставить нові спортивні цілі та прагне їх втілити в життя: Чемпіонат Херсонської області з легкоатлетичного кросу серед дівчат 2005 та 2006 років народження (18.10.2020 року, м. Херсон) - 3 місце з бігу на 500 м.; Чемпіонат Херсонської області з легкої атлетики серед осіб з інвалідністю (30.10.2020 року, м. Херсон) - 1 місце з бігу на 100, 200, 400 метрів та зі стрибків у довжину; Фінал Всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики (15-18.09.2020 року, м. Кропивницький) – 1 місце з бігу на 100 метрів, у штовханні ядра та у стрибках в довжину; Чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні серед осіб з інвалідністю з порушенням слуху (20-22.02.2021 року, м. Суми) – 3 місце в стрибках в довжину; Обласна Спартакіада з легкої атлетики серед учнів закладів загальної середньої освіти 2020/2021 навчального року (28.04.2021 року, м. Херсон) – 2 місце у командному заліку; Чемпіонат України з легкої атлетики серед осіб з інвалідністю (до 18 років) з порушенням слуху (1-3.07.2021 року, м. Бахмут) – 1 місце з бігу на 100 та 200 метрів та 3 місце у стрибках в довжину.

В номінації «Культура»:

Свідзінський Артем Олегович, учень Каховської школи мистецтв, клас «гітара», відділу народних інструментів. Протягом всього періоду навчання Артем неодноразово гідно представляв школу, місто та область на різноманітних творчих конкурсах та фестивалях: Дипломант IV ступеню  Всеукраїнського відкритого конкурсу молодих виконавців «Каховка запрошує» (2020); Лауреат І  ступеню ІІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу інструментального, вокального мистецтва «ТРІУМФ-фест» (2020); Лауреат ІІ ступеню IV Міжнародного конкурсу  (за деца и младежи) «Звездни Мостове 2020» (м. Кітен, Болгарія) (2020); Лауреат І ступеню ІІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв і талантів «Я – Супер Зірка» (2020); Лауреат ІІ ступеню Міжнародного Україно-Польського проекту «Територія чемпіонів мистецтв» «АРТ КВАДРАТ» І Міжнародного багатожанрового Чемпіонату мистецтв «Ice art fest» (2021); Лауреат І ступеню у складі інструментального ансамблю «Натхнення» Міжнародного фестивалю-конкурсу  мистецтв і талантів «LOVE-STAR» (2021); Лауреат І та ІІ ступеню (2 виступи) Міжнародного фестивалю-конкурсу «Славянски венец» (м. Варна, Болгарія) (2021); Лауреат ІІ ступеню у складі інструментального ансамблю «Натхнення» обласного фестивалю-конкурсу серед колективів мистецьких шкіл «Херсонський первоцвіт» (2021); Лауреат І ступеню Міжнародного онлайн-фестивалю - конкурсу «Georgia Independence Day» (Грузія) (2021).

Щаднева Аліна Олександрівна, режисерка театралізованих заходів та свят Каховського міського культурно-методичного закладу, активна учасниця культурного життя міста, з січня 2020 року член творчої групи по створенню АРТ-Галереї «ПТАХА». Протягом 2021 року активно приймала участь у міських фестивалях та конкурсах, серед яких: І етнофестиваль «Таврійська фортеця» в рамках Всеукраїнського проєкту «Шлях/Yol» та Арт-каравану «Чумацький шлях», фестивалю військово-патріотичної пісні «Пам’ять», фестивалю «Квітуча, Рідна, Незалежна» до 30-річчя Незалежності України, у складі творчої групи працювала над створенням проєкту до Великодніх свят та отримала ІІ місце у обласній Великодній культурно-просвітницький акції-конкурсі «Писанковий сад». Лауреат І ступеню Всеукраїнського дистанційного багатожанрового конкурсу мистецтв «Країна зірок» та лауреат І ступеню Міжнародного дистанційного багатожанрового конкурсу мистецтв «STAR WAY». Активна учасниця культурно-масових заходів міського та обласного рівнів, ведуча концертів, фестивалів, спортивних заходів, конкурсів та креативних проєктів, що організовувалися та проводилися Каховською міською радою спільно з громадськими організаціями та об’єднаннями, благодійними організаціями та волонтерськими загонами, обласним Центром народної творчості. Ініціаторка та активний учасник онлайн-проєктів до визначних дат та свят.


В номінації «Молодіжна політика»:

Панченко Януш Олександрович є засновником та керівником ГО “Суспільство циган Південного краю “Романо Тхан”, що є першим громадським молодіжним ромським товариством у Херсонській обл. У 2021 році розпочав реалізацію 3-х грантових проєктів: “Формування ромського культурного осередка на базі офісу ГО “СЦПК “Романо Тхан” (МФ “Відродження”); “Підтримка ромів-жертв геноциду у Херсонській області” (EVZ); “Статистичне та аналітичне дослідження ромських учнів серед шкіл Каховщини, а також дітей поза школою” (ЗОБФ “Благо”). З 2018 року Януш проводить заняття з неформальної освіти для молоді (ромської та неромської). Результатом цієї ініціативи стало формування ромського молодіжного центру (це перший ромський молодіжний центр не лише на теренах України, а й на пострадянському просторі), відкриття якого планується у І кв. 2022 року. Януш Панченко проводить репетиторство для ромських учнів міста на волонтерських засадах. Є аспірантом Запорізького університету зі спеціальності “Історія та археологія”, протягом 2020/21 років опублікував 6 наукових чтатей та 3 навчальні посібники для розвитку навичок читання ромською мовою у дошкільнят та школярів 1-5 класів — носіїв ромської мови, у пратнерстві з ГО “Рома України “Терніпе” підготував 2 сезони освітньо-пізнавальних мультфільмів.

Осіння Ірина Сергіївна, активістка молодіжного руху міста. Ірина - учасниця гумористичного колективу “Гори по коліна”, у складі якого стала чемпіоном 13 сезону Каховської відкритої ліги КВН в березні 2021 року. В квітні 2021 року була однією з організаторів та ведучою молодіжного вечора стендапу. Ірина - членкиня ІГ “Гори по коліна” та співорганізаторка проєкту “Каховська ліга 2021” (ІІІ місце в конкурсі). Була організатором та ведучою благодійного концерту за участі міських творчих колективів. Одна з організаторів турнірів в рамках проєкту “Каховський міський відкритий турнір зі спортивної версії гри “Що? Де? Коли?”. Є організаторкою та ведучою літературного вечора “Музи літньої ночі” (2021). Під час голосування зайняла 4-ту сходинку в номінації “Молодіжний лідер року”. Протягом останніх років неодноразово нагороджувалась грамотами міського голови, відділу у справах молоді та спорту, адміністрації школи та ін. Постійна учасниця молодіжних “круглих столів”, користується повагою та має авторитет серед молоді громади. Енергійна, цілеспрямована, ініціативна.

Захарченко Жанна Олександрівна, членкиня міської Ради з питань молодіжної політики при виконавчому комітеті міської ради, членкиня міського учнівського парламенту старшокласників. З 2020 року активно співпрацює разом з командою у програм IREХ “Мріємо та діємо”. В рамках програми шляхом конкурсного відбору стала учасницею тренінгу “Всі різні — всі свої” (сертифікат), пройшла базовий тренінг програми “Молодіжний працівник” (свідоцтво від 30.06.2021). Організаторка молодіжного проєкту “Простір вільного спілкування” (2020 — 2021 рр.), співорганізаторка і учасниця волонтерської акції «Постав «лайк» Каховці» (2021) та благодійного ярмарку на підтримку Мотенко Аделіни (2021). Активно співпрацює з ГО національно-патріотичного спрямування. Учасниця та членкиня табору організаторів під час проведення таборувань: “Острівна республіка”, “Січ на Івана Купала”, “Соснова Січ”. Приймає участь у Всеукраїнських, міжрегіональних та міських заходах: Всеукраїнський проєкт “Мамай мандрує” (2021), міжрегіональний конкурс “Мавка лісова” (ІІ місце, 2021), відкритий Кубок Каховської ТГ з пішохідного туризму (ІІІ місце у складі команди, 2021), вікторини, присвячені Дню памʼяті та примирення, кахут-ігри, фотоконкурси тощо. Влітку 2021 року пройшла практику у відділі у справах молоді та спорту та отримала сертиифікат про проходження практики у органах місцевого самоврядування. Брала участь у XIV міжнародному мотофестивалі “Тачанка-2021” у якості волонтерки, стала співорганізаторкою проведення Всеукраїнської арт-події “Молодь_in_UA” у Каховці (до 30-річчя Незалежності України). У 2021 році до Дня молоді нагороджена грамотою міського голови (розп. № 284-к/н від 24.06.2021).

В номінації «Студенство»:

Кісель Ольга Сергіївна, студентка ІІІ курсу спеціальності 071 «Облік і оподаткування» Каховського агротехнологічного фахового коледжу. Ольга – учасник ХХІІ зльоту студентських лідерів аграрної освіти України (м. Суми, травень 2021р.), має друковані статті у трьох збірниках (Матеріали ХХІІ зльоту студентських лідерів аграрної освіти; ІІІ Міжнародна наукова студентська конференція «Молодь і науковий  прогрес у соціально-економічному та освітньому просторі суспільства»; V Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція молодих вчених, аспірантів та студентів «Інноваційні технології в процесі підготовки фахових молодших бакалаврів: стан, перспективи розвитку»). За весь період навчання має тільки відмінні оцінки і приймає активну участь у громадському житті навчального закладу та села Коробки, бере участь у Всеукраїнських, обласних олімпіадах, інтернет-конференціях, конкурсах творчих робіт, профорієнтаційних заходах. Є активним учасником предметних та художніх гуртків, учасником агітбригади коледжу, «Театрального кафе». Кісель Ольга має Подяку від старости села Коробки за активну участь у проведенні свята Дня Конституції та Дня молоді України (2021р.), Грамоту міського голови Каховської територіальної громади за активну громадську позицію, участь у розвитку молодіжного руху Каховської територіальної громади (2021р.); відзначена Подякою за організацію та активну участь у благодійній акції до Дня Святого Миколая (грудень 2019р.); приймала участь в інтелектуальному батлі, присвяченому Дню рідної мови (21.02.2020р.); двічі нагороджена грамотами за відмінне навчання та активну участь у громадському житті коледжу (01.09.2020р.; 01.09.2021р.); учасниця ХІІ Всеукраїнського конкурсу з українознавства «Патріот» (17.03.2021р.); учасниця математичного онлайн-марафона в рамках наукового пікніка з нагоди Міжнародного дня числа Пі, організованого Національним центром «Мала академія наук України» (14.03.2021р.); зайняла І місце у Всеукраїнській олімпіаді «Всеосвіта Весна -2021» з Української мови (24.03.2021р.); зайняла ІІ місце у Всеукраїнській олімпіаді «Всеосвіта Весна -2021» з Історії України (01.04.2021р.); брала участь та посіла ІІІ місце у Всеукраїнському мистецькому фестивалі «Багряна Леся – квітне у віках» до 150-річчя від дня народження Лесі Українки (липень 2021р.); прийняла активну участь в онлайн-естафеті єдності до Дня Українського козацтва (свято Покрови) та Дня захисників і захисниць України «Ми – нащадки козацької слави», організованої Науково - методичним центром ВФПО (11.10.2021р.). Подано на конкурс МАН дослідницька робота «Твоя кар’єра в банківській сфері» (на прикладі Каховського відділення Альфа-банку - грудень 2021р.).

Вітаємо творчу молодь громади! Вручення посвідчень Стипендіата міської ради та самих стипендій відбудеться, за традицією, у День молоді — 12 серпня 2022 року.



Фото: