UKR
П'ятниця 26 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Юні парламентарії в міські раді


14.02.2020

 

12 лютого в міськвиконкомі відбулася традиційна (в рамках заходів до дня закоханих) знайомство членів міського учнівського парламенту старшокласників з роботою відділів та управлінь міської ради. В зустрічі взяли участь і практиканти, які проходили практику в органах місцевого самоврядування в 2019 році: Римар Вікторія (ЗОШ № 4), Затуринська Анастасія (ЗОШ № 5), Зима Владислав (гімназія) та Волощук Ангеліна (гімназія), які знайомили майбутніх практикантів 2020 року з відділами та управліннями міської ради та розповідали про напрямки роботи відділів в яких вони проходили практику. Була проведена оглядово-інформаційна екскурсія-знайомство з відділами та управліннями міської ради: фінансове управління, центр надання адміністративних послуг, архівний відділ, відділ ведення Державного реєстру виборців, відділ у справах дітей, відділ у справах молоді та спорту, відділ економіки, комунального майна та землі, відділ з питань депутатської діяльності, відділ реєстрації місця проживання осіб, відділ організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю, загальний відділ тощо.
Начальник загального відділу Геннадій Рашевський ознайомив членів учнівського парламенту з порядком подання звернення громадян до міської ради, а також підкреслила, що для зручності подання звернень, цей процес відбувається на першому поверсі міськвиконкому і у фейсбуці вже охрестили це місце Ресепшн. Його спеціалісти здійснюють прийом вхідної кореспонденції, заяв, звернень, скарг, видачу талонів на отримання довідки про склад сім’ї та надають всі необхідні інформаційно-довідкові послуги.
Юні парламентарії поспілкувались з міським головою Андрієм Дяченко, першим заступником міського голови Олегом Кожем’якіним та секретарем міської ради Володимиром Мироненком.
Ангеліна Волощук розповіла присутнім про практику в управлінні освіти влітку 2019 року.
Під кінець відбулась ділова гра "Засідання сесії Каховської міської ради". В ролі депутатів міської ради були юні парламентарії - члени міського учнівського парламенту старшокласників. На початку гри, оператор комп’ютерного набору загального відділу Геннадій Суботін розповів присутнім про роботу системи "Голос" в міській раді, якою депутати користуються при прийнятті рішень сесії з 2018 року. Він же підготував "жартівливі" та "не дуже" "проєкти" рішень сесії міської ради.
На завершення начальник відділу у справах молоді та спорту Віктор Зубков розповів про щорічне проходження практики членами учнівського міського парламенту старшокласників в органах місцевого самоврядування. Серед учнів було проведено анкетування стосовно можливої літньої практики 2020 року.

 

Фото: