UKR
Субота 27 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

«БАРВОГРАЙ» ВІДЗНАЧАЄ ЮВІЛЕЙ


06.03.2017

Уже більше ніж 15 років на творчому небосхилі Каховки сяють зразкові вокальний і хореографічний ансамблі «Барвограй» Каховської гімназії.
«Справжня музика перетворює будь-яку подію, дію, почуття в щось досконале, у те, що хочеться полюбити. Саме в ній, як ні в якому іншому мистецтві, проявляється життєва сила і натхнення». (І. Гете) В ансамблі «Барвограй» неможливо не закохатися! Адже це не просто гурток... Це щось більше! Це творче серце гімназії, яке співає, танцює, кружляє, надихає, творить... Для когось заняття в ансамблі - це гарно проведений час, а для когось - можливість проявити себе, побороти власні комплекси й невпевненість, відкрити свою емоційність і чуттєвість... Для декого - це сенс життя, їхнє майбутнє, кар’єра й професійне становлення! Тому що багато вихованців «Барвограю» - це вже професійні вокалісти, хореографи, музиканти.
Колектив гімназії, учні, батьки добре пам’ятають, як розпочинався творчий шлях вокального й хореографічного ансамблів, як раділи всі звістці про присвоєння звання «Зразковий», як тішилися з того, що вокалісти й танцюристи ансамблю були і є найбажанішими гостями міських й обласних заходів.
Усю свою творчість, свій професіоналізм, любов до творчої справи вклали в ансамблі їхні керівники. Першим постановником хореографічних композиції «Барвограю», наставником ансамблю стала Ніна Єфімова. Саме на її тендітні плечі лягли відповідальність і випробування, перші успіхи й розчарування. Творче керування Ніна Володимирівна передала молодому хореографу Поповській Катерині Анатоліївні, яка привнесла в ансамбль сучасне дихання. Приємно відзначити, навіть тоді, коли Катерина Анатоліївна присвятила себе материнству, її вихованки не залишили ансамбль і продовжували створювати танцювальні композиції на всі важливі заходи гімназії й міста. А незмінним керівником, наставником, творчим натхненником вокального ансамблю «Барвограй», була, є й завжди залишиться Тринкаль Ірина Миколаївна, жінка, яку люблять як випускники гімназії, так і нинішні вихованці.
Хореографічний й вокальний ансамблі «Барвограй» є постійним активним учасником багатьох гімназійних, міських й обласних заходів. Хореографічні композиції, вокальні номери ансамблів прикрашають концертні програми, офіційні церемонії, урочистості, ювілейні програми. «Барвограй» має свій стиль, високий естетичний рівень і за шістнадцять років творчої діяльності став невід’ємною частиною культурного життя міста. І колектив гімназії, і керівник гуртка, і батьки створюють усі необхідні умови для того, щоб заохочувати молодь до участі в ансамблі, підвищувати інтерес учнів до хореографічного мистецтва.
Вокальний і хореографічний ансамблі завжди були одним цілим, колективи допомагали один одному, співпрацювали, створювали неперевершені композиції. У результаті такої діяльності з’явилися яскраві вокально-хореографічні постановки - «Дощик», «Ми - артисти «Барвограю», «Романтики»... Вихованці «Барвограю» були учасниками й призерами фестивалів і конкурсів різних рівнів, зокрема фестивалю-конкурсу «Зірки майбутнього», «Маленькі зірочки», «Таврійський барвограй», конкурсу хореографічних колективів «Весняний розмай» імені Тамари Ерліх, міського конкурсу «Каховка має таланти» тощо.
Творчий пошук, концертна діяльність, величезна любов до танцю є невід’ємною частиною існування колективу. Керівники ансамблів, дитячі колективи не зупиняються на досягнутому, мають багатоперспективні плани на майбутнє, прагнуть вдосконалюватися, здобувати нові перемоги. У цьому велику роль відіграє підтримка батьків гімназистів, їхня участь в житті творчих колективів.
Результати роботи, творчі здобутки, висока виконавська майстерність, яскравий акторський талант юних артистів, барвиста палітра костюмів і багатство музичного супроводу, а головне, неймовірна відданість дітям і мистецтву - ось незмінні складові частини успіху ансамблю «Барвограй» Каховської гімназії.

Фото: