UKR
Середа 15 Серпня 2018 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт територіальної громади міста
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

Оголошення


14.08.2018

23.08.2018 року о 10.00 годині в залі засідань виконавчого комітету Каховської міської ради відбудеться спільне засідання депутатських комісій

Детальніше

06.08.2018

Оголошується конкурс з відбору суб’єктів оціночної діяльності з оцінки земельних ділянок (з метою викупу)

Детальніше

06.08.2018

08.08.2018 року о 14.00 годині в 401 кабінеті будівлі виконавчого комітету Каховської міської ради (адреса: м.Каховка, вул.Велика Куликовська, 103) відбудеться засідання адміністративної комісії

Детальніше

27.06.2018

Термінове оголошення !

Детальніше

21.06.2018

КОНКУРС З ВІДБОРУ СУБ’ЄКТІВ ОЦІНОЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ З ОЦІНКИ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК (З МЕТОЮ ВИКУПУ)

- земельна ділянка площею площею 0,0190 га, за адресою: м. Каховка, вул. В. Хоменка, 60-А. Земельна ділянка призначена для обслуговування магазину. Землі житлової та громадської забудови

Детальніше

Лічильник відвідувачів


Сьогодні619
Вчора982
На цьому тижні2220
Минулого тижня6522
У цьому місяці13831
Минулого місяця26223
За весь період394990
05.04.17

Профілактика весняних недомогань


Поширеною є думка, що на грип та простуду люди хворіють взимку та восени. Проте, «підхопити» вірус чи застудити горло так само можна й весною, коли, нібито, небезпека минула разом із холодами. Адже, коли починає пригрівати перше сонечко, зимовий стиль одягу змінюється на більш легкий, нескладно застудитися, не вгадавши із погодою, як і захворіти на грип.
Що ж потрібно робити, щоб не захворіти? Насамперед - зміцнювати захисні сили організму. Навіть якщо й гостра вірусна чи респіраторна інфекція застане зненацька, із підготовленим до боротьби з недугою імунітетом, справитися із нею буде набагато легше. Дієта, як правильно організоване та збалансоване харчування - перша профілактика застуди. Організм, який витратив багато сил на зимові холоди, навесні потребує особливого піклування та уваги. Йому необхідні: білки, що сприяють створенню нових антитіл, імуноглобулінів, що містяться у м’ясних, рибних, молочних продуктах, яйцях; жири, які сприяють розмноженню макрофагів (моноцитів крові та гістоцитів тканин), що стимулюють лімфоцити та інші імунні клітини відповідати на проникненні патогена в органзім; вуглеводи - основні постачальники енергії (овочі, фрукти, каші з зернових культур).
Брак вітамінів призводить до зниження імунітету, тому профілактика ГРВІ в першу чергу вимагає перегляду щоденного меню. Лише овочі та фрукти, такі як морква, цитрусові, абрикоси, шипшина, чорна смородина та інші, в небезпечний «хворобливий» період не зможуть забезпечити повну насиченість вітамінами. Необхідно також вживати вітаміні комплекси й інші продукти, які містять вітаміни груп А, С, Е (печінка, вершкове масло, горіхи, гречка, квашена капуста, петрушка, сир, броколі, шпинат, висівки), кальцій, йод, цинк, залізо, марганець. Профілактика простудних захворювань також має включати цибулю і часник. Активний спосіб життя, щоденні прогулянки, зарядка, заняття спортом, загартовування - незамінні помічники у профілактиці хвороб. Адже, під час зміцнення фізичних властивостей організму, зміцнюється й імунітет.
Дуже важливо одягатись так, щоб захисні сили організму були оптимально активними. Адже надмірне «нашубкування» так само небезпечне, як і надто легкий одяг. При фізичних навантаженнях, таких як біг, швидка ходьба,обмінні процеси в організмі активізуються. Таким чином, якщо надто тепло вдягнутись можно застудитися, перегрівшись. Але й надто легкий одяг, в оманливу весняну нібито теплу погоду, може стати причиною застуди чи грипу.