UKR
Субота 18 Січня 2020 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт територіальної громади міста
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

Оголошення


15.01.2020

Шановні роботодавці міста Каховка

Детальніше

15.01.2020

Відділ економіки, комунального майна та землі звертає Вашу увагу, що з 01.01.2020 року на території міста Каховки введено в дію нові розміри ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, які встановлено рішенням сесії Каховської міської ради від 20.06.2019№ 1644/80 “ Про місцеві податки та збори”

Детальніше

14.01.2020

Оголошення про проведення конкурсу на визначення виконавця послуги з вивезення твердих побутових відходів в м.Каховка

Детальніше

11.01.2020

Оголошення
про проведення громадських слухань
проекту рішення міської ради "Про Порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури м. Каховки"

Детальніше

08.01.2020

КПТМ «Каховтеплокомуненерго» повідомляє про прийняте рішення щодо перегляду в грудні 2019 року плати на послугу з централізованого опалення для потреб населення, в зв’язку із зміною ціни на природний газ.

Детальніше

Лічильник відвідувачів


Сьогодні637
Вчора926
На цьому тижні5997
Минулого тижня6442
У цьому місяці15798
Минулого місяця23255
За весь період698539
05.04.17

Профілактика весняних недомогань


Поширеною є думка, що на грип та простуду люди хворіють взимку та восени. Проте, «підхопити» вірус чи застудити горло так само можна й весною, коли, нібито, небезпека минула разом із холодами. Адже, коли починає пригрівати перше сонечко, зимовий стиль одягу змінюється на більш легкий, нескладно застудитися, не вгадавши із погодою, як і захворіти на грип.
Що ж потрібно робити, щоб не захворіти? Насамперед - зміцнювати захисні сили організму. Навіть якщо й гостра вірусна чи респіраторна інфекція застане зненацька, із підготовленим до боротьби з недугою імунітетом, справитися із нею буде набагато легше. Дієта, як правильно організоване та збалансоване харчування - перша профілактика застуди. Організм, який витратив багато сил на зимові холоди, навесні потребує особливого піклування та уваги. Йому необхідні: білки, що сприяють створенню нових антитіл, імуноглобулінів, що містяться у м’ясних, рибних, молочних продуктах, яйцях; жири, які сприяють розмноженню макрофагів (моноцитів крові та гістоцитів тканин), що стимулюють лімфоцити та інші імунні клітини відповідати на проникненні патогена в органзім; вуглеводи - основні постачальники енергії (овочі, фрукти, каші з зернових культур).
Брак вітамінів призводить до зниження імунітету, тому профілактика ГРВІ в першу чергу вимагає перегляду щоденного меню. Лише овочі та фрукти, такі як морква, цитрусові, абрикоси, шипшина, чорна смородина та інші, в небезпечний «хворобливий» період не зможуть забезпечити повну насиченість вітамінами. Необхідно також вживати вітаміні комплекси й інші продукти, які містять вітаміни груп А, С, Е (печінка, вершкове масло, горіхи, гречка, квашена капуста, петрушка, сир, броколі, шпинат, висівки), кальцій, йод, цинк, залізо, марганець. Профілактика простудних захворювань також має включати цибулю і часник. Активний спосіб життя, щоденні прогулянки, зарядка, заняття спортом, загартовування - незамінні помічники у профілактиці хвороб. Адже, під час зміцнення фізичних властивостей організму, зміцнюється й імунітет.
Дуже важливо одягатись так, щоб захисні сили організму були оптимально активними. Адже надмірне «нашубкування» так само небезпечне, як і надто легкий одяг. При фізичних навантаженнях, таких як біг, швидка ходьба,обмінні процеси в організмі активізуються. Таким чином, якщо надто тепло вдягнутись можно застудитися, перегрівшись. Але й надто легкий одяг, в оманливу весняну нібито теплу погоду, може стати причиною застуди чи грипу.