UKR
Четвер 27 Липня 2017 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт територіальної громади міста
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

Оголошення


29.06.2017

Запрошуємо підприємців і виробників стати учасниками зустрічі з директором Канадсько-української торгової палати Еммою Турос 4 липня об 11 годині у Херсоні за адресою: вул. Ярослава Мудрого, 7, Херсон (Конгрес-холл).

Детальніше

06.06.2017

Інформація про результати проведення конкурсу суб’єктів оціночної діяльності

Детальніше

30.05.2017

План проведення дитячих та молодіжних заходів до Міжнародного Дня захисту дітей 01 червня 2017 року

Детальніше

30.05.2017

Козацька тризна по загиблим Українським козакам та по знищенню Запорізької Січі російським царатом в 1775 році.

Детальніше

29.05.2017

ОГОЛОШЕННЯ ПРО КОНКУРС

Детальніше

Лічильник відвідувачів


Сьогодні320
Вчора557
На цьому тижні1325
Минулого тижня1562
У цьому місяці10110
Минулого місяця13930
За весь період246744
05.04.17

Профілактика весняних недомогань


Поширеною є думка, що на грип та простуду люди хворіють взимку та восени. Проте, «підхопити» вірус чи застудити горло так само можна й весною, коли, нібито, небезпека минула разом із холодами. Адже, коли починає пригрівати перше сонечко, зимовий стиль одягу змінюється на більш легкий, нескладно застудитися, не вгадавши із погодою, як і захворіти на грип.
Що ж потрібно робити, щоб не захворіти? Насамперед - зміцнювати захисні сили організму. Навіть якщо й гостра вірусна чи респіраторна інфекція застане зненацька, із підготовленим до боротьби з недугою імунітетом, справитися із нею буде набагато легше. Дієта, як правильно організоване та збалансоване харчування - перша профілактика застуди. Організм, який витратив багато сил на зимові холоди, навесні потребує особливого піклування та уваги. Йому необхідні: білки, що сприяють створенню нових антитіл, імуноглобулінів, що містяться у м’ясних, рибних, молочних продуктах, яйцях; жири, які сприяють розмноженню макрофагів (моноцитів крові та гістоцитів тканин), що стимулюють лімфоцити та інші імунні клітини відповідати на проникненні патогена в органзім; вуглеводи - основні постачальники енергії (овочі, фрукти, каші з зернових культур).
Брак вітамінів призводить до зниження імунітету, тому профілактика ГРВІ в першу чергу вимагає перегляду щоденного меню. Лише овочі та фрукти, такі як морква, цитрусові, абрикоси, шипшина, чорна смородина та інші, в небезпечний «хворобливий» період не зможуть забезпечити повну насиченість вітамінами. Необхідно також вживати вітаміні комплекси й інші продукти, які містять вітаміни груп А, С, Е (печінка, вершкове масло, горіхи, гречка, квашена капуста, петрушка, сир, броколі, шпинат, висівки), кальцій, йод, цинк, залізо, марганець. Профілактика простудних захворювань також має включати цибулю і часник. Активний спосіб життя, щоденні прогулянки, зарядка, заняття спортом, загартовування - незамінні помічники у профілактиці хвороб. Адже, під час зміцнення фізичних властивостей організму, зміцнюється й імунітет.
Дуже важливо одягатись так, щоб захисні сили організму були оптимально активними. Адже надмірне «нашубкування» так само небезпечне, як і надто легкий одяг. При фізичних навантаженнях, таких як біг, швидка ходьба,обмінні процеси в організмі активізуються. Таким чином, якщо надто тепло вдягнутись можно застудитися, перегрівшись. Але й надто легкий одяг, в оманливу весняну нібито теплу погоду, може стати причиною застуди чи грипу.