UKR
П'ятниця 25 Травня 2018 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт територіальної громади міста
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

Оголошення


25.05.2018

 26 травня - 13.00 - відкрита першість ДЮСШ Каховської міської ради з боксу серед юнаків

 27 травня -10.00 - черговий тур Чемпіонату Херсонської області з баскетболу серед юнаків

 27 травня 18.00 - матч 17 туру Чемпіонату України з футболу серед аматорських команд: СК «КАХОВКА» - «Яруд» (Маріуполь)

 

Детальніше

18.05.2018

До уваги любителів спорту!

Детальніше

17.05.2018

23 травня 2018 року о 14.00 в залі засідань (III поверх) міськвиконкому відбудеться засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Каховської міської ради.

Детальніше

22.03.2018

Розроблено проект інвестиційної програми КВУ «Каховський водоканал» на 2018 рік.

 

Детальніше

12.03.2018

Центр надання адміністративних послуг Каховської міської ради повідомляє

Детальніше

Лічильник відвідувачів


Сьогодні552
Вчора503
На цьому тижні2871
Минулого тижня3600
У цьому місяці13264
Минулого місяця13255
За весь період334802
05.04.17

Профілактика весняних недомогань


Поширеною є думка, що на грип та простуду люди хворіють взимку та восени. Проте, «підхопити» вірус чи застудити горло так само можна й весною, коли, нібито, небезпека минула разом із холодами. Адже, коли починає пригрівати перше сонечко, зимовий стиль одягу змінюється на більш легкий, нескладно застудитися, не вгадавши із погодою, як і захворіти на грип.
Що ж потрібно робити, щоб не захворіти? Насамперед - зміцнювати захисні сили організму. Навіть якщо й гостра вірусна чи респіраторна інфекція застане зненацька, із підготовленим до боротьби з недугою імунітетом, справитися із нею буде набагато легше. Дієта, як правильно організоване та збалансоване харчування - перша профілактика застуди. Організм, який витратив багато сил на зимові холоди, навесні потребує особливого піклування та уваги. Йому необхідні: білки, що сприяють створенню нових антитіл, імуноглобулінів, що містяться у м’ясних, рибних, молочних продуктах, яйцях; жири, які сприяють розмноженню макрофагів (моноцитів крові та гістоцитів тканин), що стимулюють лімфоцити та інші імунні клітини відповідати на проникненні патогена в органзім; вуглеводи - основні постачальники енергії (овочі, фрукти, каші з зернових культур).
Брак вітамінів призводить до зниження імунітету, тому профілактика ГРВІ в першу чергу вимагає перегляду щоденного меню. Лише овочі та фрукти, такі як морква, цитрусові, абрикоси, шипшина, чорна смородина та інші, в небезпечний «хворобливий» період не зможуть забезпечити повну насиченість вітамінами. Необхідно також вживати вітаміні комплекси й інші продукти, які містять вітаміни груп А, С, Е (печінка, вершкове масло, горіхи, гречка, квашена капуста, петрушка, сир, броколі, шпинат, висівки), кальцій, йод, цинк, залізо, марганець. Профілактика простудних захворювань також має включати цибулю і часник. Активний спосіб життя, щоденні прогулянки, зарядка, заняття спортом, загартовування - незамінні помічники у профілактиці хвороб. Адже, під час зміцнення фізичних властивостей організму, зміцнюється й імунітет.
Дуже важливо одягатись так, щоб захисні сили організму були оптимально активними. Адже надмірне «нашубкування» так само небезпечне, як і надто легкий одяг. При фізичних навантаженнях, таких як біг, швидка ходьба,обмінні процеси в організмі активізуються. Таким чином, якщо надто тепло вдягнутись можно застудитися, перегрівшись. Але й надто легкий одяг, в оманливу весняну нібито теплу погоду, може стати причиною застуди чи грипу.