UKR
Неділя 22 Липня 2018 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт територіальної громади міста
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

Оголошення


27.06.2018

Термінове оголошення !

Детальніше

21.06.2018

КОНКУРС З ВІДБОРУ СУБ’ЄКТІВ ОЦІНОЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ З ОЦІНКИ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК (З МЕТОЮ ВИКУПУ)

- земельна ділянка площею площею 0,0190 га, за адресою: м. Каховка, вул. В. Хоменка, 60-А. Земельна ділянка призначена для обслуговування магазину. Землі житлової та громадської забудови

Детальніше

19.06.2018

24 червня 2018 року з 17.30 до 18.30 в Каховській школі мистецтв відбудеться зустріч народного депутата України з виборцями. Запрошуються жителі міста.

Детальніше

11.06.2018

Технічне обслуговування розподільчих газопроводів та газопроводів-вводів середнього тиску (період 18.06.2018 р. по 27.06.2018 р.)

Детальніше

31.05.2018

Проведення технічного обслуговування розподільчих газопроводів та газопроводів-вводів середнього тиску в м. Каховка, кооп. "Восточний", "Восточний 2" з 4.06.2018р. по 15.06.2018р.

Детальніше

Лічильник відвідувачів


Сьогодні841
Вчора508
На цьому тижні5608
Минулого тижня5586
У цьому місяці18029
Минулого місяця17318
За весь період372965
10.04.15

Профілактика харчових отруєнь.


З настанням літа почастішали випадки виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Багато з них виникають після масових святкувань - весіль, ювілеїв, випускних вечорів.

Бактерії та віруси, що розмножуються в продуктах харчування, представляють істотну загрозу для здоров’я, особливо для людей зі зниженим імунітетом таких як: вагітні жінки, маленькі діти і літні люди.

Головними причинами таких спалахів є порушення технологій приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму.

Факторами передачі інфекції найчастіше стають готові страви, молоко і молочні продукти, кондитерські вироби. Готувати продукти із запасом зараз не варто. Навпаки, приготовлені страви бажано вживати відразу, а у разі повторного споживання, вони мають проходити вторинну термічну обробку. Зберігання виготовленої страви без холоду не повинно перевищувати 2 годин.

Намагайтеся не готувати багатокомпонентні страви, а після приготування відразу охолоджуйте під проточною водою. При споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою, а при споживанні дітьми - обдати окропом.

Зберігати продукти харчування треба тільки у спосіб, зазначений на упаковці, та у встановлений термін.

Для більшості продуктів температура зберігання 0 - +6 С0. Мийте холодильник раз на 1-2 тижні звичайним миючим засобом і водою.

Частіше мийте руки, обов’язково після відвідування туалету, поїздки в громадському транспорті, контакту з грошовими банкнотами.

Якщо ви збираєтеся в дорогу, то не беріть із собою продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання).

Всі ці дуже прості правила профілактики допоможуть Вам уникнути харчових отруєнь і зберегти здоров’я та працездатність.

Пам’ятайте: у разі виявлення перших ознак кишкового захворювання терміново зверніться до найближчої лікувальної установи.