UKR
Понеділок 20 Листопада 2017 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт територіальної громади міста
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

Оголошення


17.11.2017

Інформація про результати проведення конкурсу суб’єктів оціночної діяльності

Детальніше

15.11.2017

22 листопада 2017 року о 14.00 в залі засідань (III поверх) міськвиконкому відбудеться засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Каховської міської ради.

Детальніше

08.11.2017

Оголошується конкурс з відбору суб’єктів оціночної діяльності з оцінки земельних ділянок (з метою викупу)

Детальніше

12.10.2017

15 жовтня 2017 року о 13.00 в Каховській школі мистецтв відбудеться звіт міського голови про діяльність виконавчих органів ради з 01.11.2016 по 01.10.2017.

Детальніше

12.10.2017

14 жовтня 2017 року з нагоди Дня захисника України та Дня Українського козацтва, в місті:

Детальніше

Лічильник відвідувачів


Сьогодні83
Вчора151
На цьому тижні83
Минулого тижня1847
У цьому місяці4792
Минулого місяця6950
За весь період271829
10.04.15

Профілактика харчових отруєнь.


З настанням літа почастішали випадки виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Багато з них виникають після масових святкувань - весіль, ювілеїв, випускних вечорів.

Бактерії та віруси, що розмножуються в продуктах харчування, представляють істотну загрозу для здоров’я, особливо для людей зі зниженим імунітетом таких як: вагітні жінки, маленькі діти і літні люди.

Головними причинами таких спалахів є порушення технологій приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму.

Факторами передачі інфекції найчастіше стають готові страви, молоко і молочні продукти, кондитерські вироби. Готувати продукти із запасом зараз не варто. Навпаки, приготовлені страви бажано вживати відразу, а у разі повторного споживання, вони мають проходити вторинну термічну обробку. Зберігання виготовленої страви без холоду не повинно перевищувати 2 годин.

Намагайтеся не готувати багатокомпонентні страви, а після приготування відразу охолоджуйте під проточною водою. При споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою, а при споживанні дітьми - обдати окропом.

Зберігати продукти харчування треба тільки у спосіб, зазначений на упаковці, та у встановлений термін.

Для більшості продуктів температура зберігання 0 - +6 С0. Мийте холодильник раз на 1-2 тижні звичайним миючим засобом і водою.

Частіше мийте руки, обов’язково після відвідування туалету, поїздки в громадському транспорті, контакту з грошовими банкнотами.

Якщо ви збираєтеся в дорогу, то не беріть із собою продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання).

Всі ці дуже прості правила профілактики допоможуть Вам уникнути харчових отруєнь і зберегти здоров’я та працездатність.

Пам’ятайте: у разі виявлення перших ознак кишкового захворювання терміново зверніться до найближчої лікувальної установи.