UKR
Неділя 21 Січня 2018 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт територіальної громади міста
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

Оголошення


09.01.2018

ОГОЛОШУЄТЬСЯ КОНКУРС З ВІДБОРУ СУБ’ЄКТІВ ОЦІНОЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ З ОЦІНКИ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК (З МЕТОЮ ВИКУПУ)

Детальніше

09.01.2018

Інформація про проведення конкурсу суб’єктів оціночної діяльності

Детальніше

09.01.2018

Інформація про проведення конкурсу суб’єктів оціночної діяльності

Детальніше

22.12.2017

Конкурс на визначення виконавця послуги з вивезення побутових відходів в м. Каховка

Детальніше

12.12.2017

До відома громадян, які постраждали від чорнобильської катастрофи!

Детальніше

Лічильник відвідувачів


Сьогодні68
Вчора150
На цьому тижні1652
Минулого тижня1697
У цьому місяці4500
Минулого місяця10152
За весь період289194
10.04.15

Профілактика харчових отруєнь.


З настанням літа почастішали випадки виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Багато з них виникають після масових святкувань - весіль, ювілеїв, випускних вечорів.

Бактерії та віруси, що розмножуються в продуктах харчування, представляють істотну загрозу для здоров’я, особливо для людей зі зниженим імунітетом таких як: вагітні жінки, маленькі діти і літні люди.

Головними причинами таких спалахів є порушення технологій приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму.

Факторами передачі інфекції найчастіше стають готові страви, молоко і молочні продукти, кондитерські вироби. Готувати продукти із запасом зараз не варто. Навпаки, приготовлені страви бажано вживати відразу, а у разі повторного споживання, вони мають проходити вторинну термічну обробку. Зберігання виготовленої страви без холоду не повинно перевищувати 2 годин.

Намагайтеся не готувати багатокомпонентні страви, а після приготування відразу охолоджуйте під проточною водою. При споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою, а при споживанні дітьми - обдати окропом.

Зберігати продукти харчування треба тільки у спосіб, зазначений на упаковці, та у встановлений термін.

Для більшості продуктів температура зберігання 0 - +6 С0. Мийте холодильник раз на 1-2 тижні звичайним миючим засобом і водою.

Частіше мийте руки, обов’язково після відвідування туалету, поїздки в громадському транспорті, контакту з грошовими банкнотами.

Якщо ви збираєтеся в дорогу, то не беріть із собою продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання).

Всі ці дуже прості правила профілактики допоможуть Вам уникнути харчових отруєнь і зберегти здоров’я та працездатність.

Пам’ятайте: у разі виявлення перших ознак кишкового захворювання терміново зверніться до найближчої лікувальної установи.