UKR
Четвер 25 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ЗВІТУЮТЬ ПРАКТИКАНТИ 2018 РОКУ


09.11.2018

Відповідно до міської комплексної Програми "Молодь" та згідно з Положенням про проходження практики учнями-членами міського учнівського парламенту старшокласників в органах місцевого самоврядування, з метою ознайомлення молоді з діяльністю органів місцевого самоврядування з 6 червня по 28 серпня 2018 року на базі 3-х відділів міської ради пройшли практику 6 учнів: відділ у справах молоді та спорту - Блищук Віроніка (ЗОШ № 1), Щербанюк Діана, Ліфінцева Вікторія (обидві ЗОШ № 3), Слободян Олександр (ЗОШ № 5); архівний відділ - Павлова Анастасія (ЗОШ № 1); відділ культури - Лобур Жанна (гімназія).
8 листопада в міськвиконкомі відбулося засідання міського учнівського парламенту старшокласників (можливо практиканти 2019 року). В його роботі взяли участь начальники відділів міської ради Зуєв С.В. (архівний відділ), В.Зубков (відділ у справах молоді та спорту), а також заступник начальника управління освіти О.Паталашка, головний спеціаліст відділу розвитку освіти управління освіти О.Круковська, директор ЦДТ О.Литвиненко та методист ЦДТ Л.Горбач.
Основним питанням зустрічі був звіт про практику у 2018 році. Практиканти звітували та демонстрували свої презентації перед майбутніми практикантами. Крім цього вони демонстрували презентаційні залікові роботи: "Цікаві пам’ятники" (Ж.Лобур), "Молодіжний вектор 2018" (О.Слободян) та "Молодіжний лідер року" (В.Ліфінцева). Протягом практики парламентарії брали участь у засіданнях сесій міської ради, виконавчого комітету міської ради, засіданнях координаційних рад. Брали участь у підготовці проектів рішень виконкому, міської ради та розпоряджень міського голови. Допомагали готували матеріали молодіжних "круглих столів", молодіжної Ради, сценарії молодіжних та культурно-мистецьких заходів, виконували практичні завдання відділів (готували грамоти з нагоди Дня молоді, сертифікати стипендіатам міської ради, засідання міської Ради з питань молодіжної політики, сценарії молодіжних та культурно-мистецьких заходів до Дня молоді, брали участь в проведені мотофестивалю "Тачанка 2018", готували статі і замітки для офіційного сайту територіальної громади міста та для ЗМІ" (на молодіжну тематику та тематику з козацького і патріотичного виховання молоді тощо), брали участь в пошуковій експедиції "В пошуках місця загибелі командарма Хоменка" та в мандрівці "По козацьким місцям", тощо. Відповідно до специфіки роботи відділів і спільно з працівниками відповідного відділу брали участь у виконанні міських програм (комплексна Програма "Молодь", Програма розвитку Українського козацтва, Програма розвитку фізичної культури та спорту тощо). Кожен з практикантів був залучений до організації міських свят: День молоді, День Конституції України, День Державного прапора України, День незалежності України тощо. Проводили опитування щодо визначення молодіжного лідера 2018 року, тощо. У процесі організації цих заходів практиканти готували окремі завдання, за які несли відповідальність особисто вони.
По закінченню засідання всі практиканти отримали за підписом міського голови Сертифікати про проходження практики.

Фото: