UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ЗВІТУЮТЬ ЮНІ ПАРЛАМЕНТАРІЇ


10.11.2017

Відповідно до міської комплексної Програми "Молодь" та згідно з Положенням про проходження практики учнями-членами міського учнівського парламенту старшокласників в органах місцевого самоврядування, з метою створення сприятливих умов для формування гармонійно розвинутої особистості та з метою ознайомлення молоді з діяльністю органів місцевого самоврядування з 6 червня по 28 серпня на базі на базі 5-ти відділів міської ради пройшли практику 8 учнів: відділ у справах молоді та спорту - Власенко Анастасія (ЗОШ № 1), Герасимчук Анастасія (СЗОШ № 2), Калініна Каріна (ЗОШ № 5), Харитонова Дар’я (ЗОШ № 5); відділ у справах дітей - Фоміна Анна (гімназія); архівний відділ - Нечипуренко Владислав (ЗОШ № 6); відділ містобудування та архітектури - Балобан Ольга (ЗОШ № 1); юридичний відділ - Іваніщенко Оксана (ЗОШ № 1).
9 листопада в міськвиконкомі відбулося чергове засідання міського учнівського парламенту старшокласників. Засідання пройшло в рамках міських заходів до Всесвітнього Дня молоді та Дня студента. В його роботі взяли участь начальники відділів міської ради на базі, яких проходила практика: С.Джепарова (відділ містобудування та архітектури), Сергієнко О.О. (архівний відділ), Назарова О.С. (відділ у справах дітей), В.Зубков (відділ у справах молоді та спорту), а також начальник відділу освіти М.Гончар, директор ЦДТ О.Литвиненко, методист Науково-методичного центру відділу освіти О.Круковська та ін.
Основним питанням зустрічі був звіт про практику у 2017 році. Практиканти звітували та демонстрували свої презентації перед майбутніми практикантами. Під час її проходження практиканти мали можливість ознайомитись з Законами України, регламентом роботи виконкому та виконавчих органів ради, інструкцією з діловодства, положенням про відділи та посадові обов’язки, положенням про проходження практики учнями-членами міського учнівського парламенту старшокласників в органах місцевого самоврядування, іншими нормативними документами.
Протягом практики парламентарії брали участь у засіданнях сесій міської ради, виконавчого комітету міської ради, координаційних рад. Брали участь у підготовці проектів рішень виконкому, міської ради та розпоряджень міського голови. Допомагали готували матеріали молодіжних "круглих столів", молодіжної Ради, сценарії молодіжних та культурно-мистецьких заходів, брали участь в профілактичних рейдах, відвідували сім’ї, які перебувають в складних життєвих обставинах, виконували практичні завдання відділів: засідання клубу "Молода сім’я", готували грамоти з нагоди Дня молоді та Свідоцтва для обдарованої молоді, засідання міської Ради з питань молодіжної політики, сценарії молодіжних та культурно-мистецьких заходів до Дня молоді, готували зустрічі молоді з цікавими людьми, брали участь в проведені мотофестивалю "Тачанка 2017", готували статі і замітки для офіційного сайту територіальної громади міста та для ЗМІ, брали участь в пошуковій експедиції "В пошуках місця загибелі командарма Хоменка" та в мандрівці "По козацьким місцям", побували на концерті гурту "Океан Ельзи" тощо.
Відповідно до специфіки роботи відділів і спільно з працівниками відповідного відділу брали участь у комплексних рейдах та виконанні міських та Всеукраїнських програм (міська комплексна Програма "Молодь", Програми розвитку Українського козацтва, Програма "Стипендії міської ради для обдарованої молоді", Програми розвитку фізичної культури та спорту, міська Програма "Діти Херсонщини" з профілактики підліткової злочинності та правопорушень тощо).
По закінченню засідання всі практиканти отримали за підписом міського голови Сертифікати про проходження практики.

Фото: