UKR
Четвер 28 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Звітують юні парламентарі


18.11.2021

Відповідно до міської комплексної Програми "Молодь" та згідно з Положенням про проходження практики учнями-членами міського учнівського парламенту старшокласників в органах місцевого самоврядування, влітку 2021 року на базі двох відділів міської ради пройшли практику 8 учнів:
* відділ у справах молоді та спорту - Дана Круковська (НВК "Гімназія"), Софія Осадчук (ЗОШ № 5), Анна Буднік (НВК "Гімназія"), Анна Ігнатьєва (ЗОШ № 6), Анастасія Вачаєва (ЗОШ № 5), Жанна Захарченкоо (ЗОШ № 3);
* відділ організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю - Юлія Жиденко (НВК "Гімназія"), Дарʼя Позднухова (ЗОШ № 5).
17 листопада, у Міжнародний День студента, у міськвиконкомі відбулося чергове засідання міського учнівського парламенту старшокласників. Засідання пройшло в рамках міських заходів до Всесвітнього Дня молоді та Дня студента. У його роботі взяли участь перший заступник міського головии Галина Гондарева, начальник управління освіти Оксана Круковська, начальник відділу у справах молоді та спорту Сергій Кашулін та заступник начальника цього ж відділу Владислава Базилевич, директор ЦДТ Ольга Литвиненко та методист Лариса Горбач, головний спеціаліст загального відділу Наталія Єрещенко. Враховуючи карантинні обмеження, учні-члени міського учнівського парламенту старшокласників та практиканти відділів приєдналися до зустрічі за допомогою платформи zoom.
Основним питанням зустрічі був звіт про практику у 2021 році. Практиканти із захопленням ділилися враженнями та отриманим під час практики досвідом, дякували керівникам та давали поради майбутнім практикантам 2022 року, демонстрували свої презентації та створені відеоролики. Під час практики учні мали можливість ознайомитись з Законами України, регламентом роботи виконкому та виконавчих органів ради, інструкцією з діловодства, положенням про відділи та посадові обов’язки, положенням про проходження практики учнями-членами міського учнівського парламенту старшокласників в органах місцевого самоврядування, іншими нормативними документами. Також брали участь у засіданнях сесій міської ради, виконавчого комітету міської ради, координаційних рад. Брали участь у підготовці проектів рішень виконкому, міської ради та розпоряджень міського голови. Допомагали готували матеріали молодіжних "круглих столів", молодіжної Ради, сценарії молодіжни заходів та заходів національно-патріотичного спрямування, брали участь у цікавих проектах та таборуваннях, готували грамоти з нагоди свят, допомагалии у проведені мотофестивалю "Тачанка 2021" (практикантка Анна Ігнатьєва, навіть, стала авторкою цьогорічного девізу фестивалю), готували статі та нотатки для офіційного сайту територіальної громади та у ЗМІ, пробували себе у якості ведучих та організаторів власних молодіжних заходів (Дана Круковська, Жанна Захарченко та Анастасія Вачаєва вже є ініціаторками кількох таких заходів) тощо. Відповідно до специфіки роботи відділів і спільно з працівниками відповідного відділу брали участь у виконанні міських та Всеукраїнських програм (міська комплексна Програма "Молодь", Програми розвитку Українського козацтва, Програма "Стипендії міської ради для обдарованої молоді", Програми розвитку фізичної культури та спорту тощо).
По закінченню засідання усі разом обговорили проект комплексної програми "Молодь" на 2022-2026 роки. Молоді люди висловлювали думки щодо необхідності створення молодіжного центру та просторів вільного спілкування, акцентували увагу на розвитку волонтерства та впровадженні програм з неформальної освіти, хотіли би бачити більше заходів в рамках "клубу інтелектуальних ігор" та творчих музичних і поетичних вечорів.
Після успішного захисту, кожен з практикантів отримав за підписом міського голови Сертифікат про проходження практики.
Успіхів та натхнення молоді на шляху самовдосконалення та у справі побудови сучасного конкурентноспроможного та цікавого молодіжного простору нашої Каховської громади!