UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Зустріч з ветеранськими організаціями м.Каховка


27.05.2021

24 травня в МПК«Меліоратор» (директорка – Олена Степанова) відбулася зустріч представника Міжнародної організації з міграції та представників Міністерства у справах ветеранів із ветеранськими організаціями м.Каховка.

 

       Мета зустрічі – обговорення організаційних питань для створення ветеранського простору в м.Каховка, який централізовано надаватиме ветеранам психологічну, правову допомогу, вживатиме заходів для підвищення їхнього професійного рівня, організовуватиме заняття спортом та проводитиме фізкультурно-спортивну реабілітацію, організовуватиме роботу мобільних груп допомоги, тощо.

 

       На зустріч завітали гості:

 

       Представниця Міжнародної організації з міграції – Оксана Субурай;

 

       Начальник Міжрегіонального відділу у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі Міністерства у справах ветеранів України – Юрій Любченко;

 

       Головна спеціалістка Міжрегіонального відділу у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі Міністерства у справах ветеранів України – Дар’я Мазур.

 

       Із представників влади Каховської громади на зустрічі були присутні:

 

       Керуючий справами виконавчого комітету Каховської міської ради – Віталій Чернявський;

 

       Начальник управління праці та соціального захисту населення Каховської міської ради – Андрій Скрипніченко;

 

       Начальниця управління культури і туризму Каховської міської ради – Ганна Садова;

 

       Директорка відокремленого підрозділу управління культури і туризму Каховської міської ради «Міський палац культури «Меліоратор» – Олена Степанова;

 

       Модераторка зустрічі, головна спеціалістка відділу організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю Каховської міської ради – Христина Туланова.

 

       Серед представників ветеранських організацій на зустрічі були:

 

       Голова громадської організації Каховська міська організація ветеранів України – Валентина Юрасова;

 

       Член правління громадської організації Каховське міське товариство воїнів-інтернаціоналістів – Володимир Ремез;

 

       В.о. голови громадської організації «Учасники АТО «СКІФ» – Євген Дядів;

 

       Голова відокремленого підрозділу громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання інвалідів та ветеранів Прикордонної служби, учасників бойових дій, миротворчих місій та антитерористичних операцій «Кордон» м.Каховка та Каховського р-ну – Олександр Назарук.

 

       У першій частині зустрічі учасники ознайомилися з діяльністю один одного.

 

       Зокрема, Оксана Субурай розповіла про діяльність Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, що спрямована на сприяння усвідомленню можливостей і проблем міграції в українському контексті. Представництво надає допомогу внутрішньо переміщеним особам (ВПО) і людям, які зазнали наслідків конфлікту, протидіє торгівлі людьми, надає допомогу Уряду у протидії неврегульованій міграції та покращенні системи управління міграційними процесами,а також розробляє політику в галузі охорони здоров’я, яка враховувала б мігрантів.

 

       Зі свого боку, представники місцевих ветеранських організацій презентували основні напрямки своєї діяльності:

       - провідування ветеранів на дому та в лікарні;

       - провідування сімей померлих / загиблих учасників бойових дій;

       - всебічна підтримка ветеранів війни на сході України, представництво та захист їхніх законних інтересів;

       - підтримка дітей-сиріт Херсонської області та Волноваського р-ну Донецької області;

       - організація культурного дозвілля ветеранів війни та праці;

       - військово-патріотичне виховання підростаючого покоління;

       - участь у громадському житті міста, тощо.

 

       Начальник управління праці та соціального захисту населення – Андрій Скрипніченко розповів присутнім про взаємодію місцевої влади та ветеранських організацій, зокрема з питань фінансування.

 

       У другій частині заходу присутні обговорили плани на майбутнє щодо створення ветеранського простору, а також потреби ветеранських організацій.

 

       Начальник Міжрегіонального відділу у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі Міністерства у справах ветеранів України – Юрій Любченко детально висвітлив питання стосовно ветеранського простору та механізмів його створення згідно з Методичними рекомендаціями щодо створення та діяльності ветеранських просторів, затвердженими Наказом Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України від 13.01.2020 року № 8.

 

       Керуючий справами виконкому Віталій Чернявський та представники ветеранських організацій презентували гостям своє спільне бачення щодо того, як функціонуватиме ветеранський простір, озвучили свої потреби, а також обговорили проблемні питання. Гості запевнили представників місцевої влади та ветеранських організацій в постійній методичній підтримці зі свого боку.

 

Фото: