UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ЗУСТРІЧ В ФОРМАТІ “ЦІКАВА ЛЮДИНА”: ДІЗНАЙСЯ БІЛЬШЕ ПРО НАВЧАННЯ В ПОЛЬЩІ


17.09.2015

16 вересня 2015 року у міськвиконкомі відбулася зустріч старшокласників зі студентками вищих навчальних закладів Польщі. Це Тетяна Корнєєва - студентка Вищої школи фінансів та управління (Варшава), випускниця НВК "Каховська гімназія" та практикантка відділу у справах молоді та спорту 2013 року, і Олена Білоус - студентка Вищої менеджерської школи (Варшава), випускниця Малокаховської ЗОШ. Цього року дівчата вийшли з пропозицією до відділу організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю організувати зустріч зі старшокласниками, які цікавляться навчанням за кордоном. Студентки поділились з присутніми своїм досвідом навчання в Польщі, застерегли від можливих хитрощів різних фірм, які нібито беруться допомогти в оформленні документів чи влаштуванні до гуртожитків. Насправді, все можливо зробити і самому, якщо в тебе є бажання навчатися за кордоном. Безперечно, варто записатися на курси чи походити до репетитора з польської. Так за рік до вступу зробила Тетяна. Хоча навчатися у Варшаві можна і англійською, то ж якщо ви вільно володієте мовою туманного Альбіону - шлях до знань вам також відкрито.
Навчання в Польщі здійснюється за Болонською системою. Термін навчання - від трьох до п’яти років. Випускники отримують освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра, інженера та магістра. Навчальний рік складається з двох семестрів. Вартість навчання польською мовою складає від 820 до 1300 євро на рік; англійською мовою - від 1200 євро на рік. Навчатися безкоштовно можна лише у державних вузах, але для того, щоб туди вступати, необхідно мати "карту поляка" - документ, що підтверджує приналежність особи, громадянина однієї з країн СНД і Балтії, до польського народу. Дівчата зазначають, що у Варшаві вже багато українських студентів та, навіть, каховчан, то ж самі ви ніколи не залишитесь. Студенти-поляки також завжди намагаються допомогти.
Під час зустрічі учні задавали багато запитань нашим гостям. Цікавило все: від навчання до побуту, від оформлення візи до перспектив подальшого працевлаштування по закінченню навчання. Зустріч пройшла у дружній атмосфері, а наостанок дівчата презентували створену ними групу, інформація якої може стати у нагоді майбутнім абітурієнтам: http://vk.com/warsawstudy2016