UKR
Четвер 18 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Зустріч міського голови та його заступниць з мешканцями села Чорноморівка


05.02.2021

На початку лютого міський голова Віталій Немерець та його заступниці - Галина Лобунько та Галина Гондарева зустрілися з мешканцями села Чорноморівка.
Серед основних тем, які обговорювалися під час зустрічі, були такі:
- відсутність доступу населення до питної води;
- централізований збір сміття по подвір’ях села;
- покращення автобусного сполучення.
Головною проблемою Чорноморівки є відсутність доступу населення до питної води. Частково цю проблему вдалося вирішити восени минулого року, коли місцевий підприємець Юрій Біліченко, за домовленістю з нинішнім керівництвом громади, надав мешканцям безперешкодний доступ до свердловини, що знаходиться на його виробництві. За словами міського голови Віталія Немерця, найближчим часом буде реалізовано підвіз води на територію села, допоки вирішується питання зі свердловиною. Староста села Володимир Гузь повідомив, що технічна документація із розробки свердловини почала розроблятися ще до вступу села у Роздольненську громаду, але й після цього питання так і залишилося відкритим. Щодо подальших планів - проєкт пройде експертну оцінку, оскільки його необхідно актуалізувати. Остаточно закрити питання обіцяють вже цього року.
Місцеве комунальне підприємство почне централізовано збирати сміття по подвір’ях села. Спочатку комунальники працюватимуть у тестовому режимі для того, щоб відпрацювати зручну для мешканців схему вивозу побутових відходів.

Щодо інших змін: з 15 лютого у Чорноморівці розпочнуть працювати інспектор з благоустрою та соціальний працівник; з’явиться можливість оформити прописку, виписку тощо.

Також на запрошення міського голови з селянами приїхав поспілкуватися й представник перевізника ВАТ Каховське АТП - 16506 Віра Мурашкіна, яка вислухала всі пропозиції мешканців та пообіцяла переглянути графік, за яким ходять транзитні автобуси через Чорноморівку.

За інформацією Редакції газети «Каховська зоря»: https://cutt.ly/GkmQFrs .

Фотографії Сергія Макогона

 

Фото: