UKR
Четвер 18 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Зустріч керівництва громади з філією німецької компанії «Braun Industrial Technology» GmbH: чи бути сміттєпереробному заводу в Каховській МТГ?


18.02.2021

17 лютого 2021 року в онлайн-форматі відбулася робоча зустріч міського голови - Віталія Немерця та першого заступника міського голови - Руслана Романенка з представниками ТОВ «Німецько-Українське Підприємство «БРАУН ІНДАСТРІАЛ ТЕХНОЛОДЖІ» (НУП «БІТ»).

Під час зустрічі говорили про інвестиційну програму, розроблену компанією «Braun Industrial Technology» GmbH (Німеччина), основною метою якої є впровадження сучасних технологій та німецького досвіду в системі поводження з відходами.

Цього ж дня керівництво громади провело зустріч із представниками НУП «БІТ» вже у приміщенні міськвиконкому, в рамках якої здійснили виїзд на полігон ТПВ та очисні споруди, а також обговорили питання щодо подальшої співпраці.

Що пропонує НУП «БІТ»?

НУП «БІТ», як філія компанії BIT GmbH (Німеччина) в Україні, пропонує створення спільного підприємства для будівництва і експлуатації заводу з переробки до 70 тонн відходів на добу. Біогазова електрична станція (БГЕС) у складі заводу дозволить виробляти електричну енергію до 1,5 МВт на годину, продаж виробленої електроенергії буде здійснюватися на загальний енергоринок за «зеленим тарифом». Підприємство дозволить поліпшити екологічну ситуацію на території громади, підвищити рівень економічної та енергетичної незалежності громади, забезпечити додаткові надходження в бюджет громади та створити 48 нових робочих місць.

Для фінансування спільного проєкту буде створено цільовий бюджет за рахунок дольових внесків учасників. Пропозиція щодо дольової участі у спільному підприємстві: 70% - доля НУП «БІТ» та 30% - доля територіальної громади. Розрахунковий бюджет будівництва заводу з БГЕС складає 180 млн. грн. Господарча діяльність спільного підприємства дозволить забезпечити додаткові надходження в бюджет громади у вигляді прибутку в сумі біля 12 млн. грн. на рік.

Біогазові електричні станції (БГЕС) працюють на відходах, що біологічно розкладаються, а саме:
- частина твердих побутових відходів, що біологічно розкладається;
- активний мул побутових стічних вод міських очисних споруд;
- садові та паркові відходи (сміття, листва та гілки);
- сільськогосподарські відходи (відходи рослинництва та тваринництва);
- відходи місцевої промисловості та торговельних мереж.

 

Фото: