UKR
Вівторок 23 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ЗРОБИМО РАЗОМ ДОБРУ СПРАВУ


10.03.2016

У ці вихідні в офісі благодійного фонду "Лепта" відбувся цікавий та безкоштовний майстер-клас з виготовлення сувенірної ляльки. Ось вже три суботи поспіль усі бажаючі зустрічаються о 9:30 в офісі БФ "Лепта" по вул. Фаїни Гаєнко (колишня вул. Луначарського), буд. 6 і під керівництвом майстрів "творять" національні іграшки-сувеніри, які дуже потрібні для реалізації на благодійних ярмарках БФ "Лепта" в допомогу важкохворим дітям. Єдина умова майстер-класу - усі витвори залишаються в фонді, а присутні, натомість, отримують знання та досвід.
Минулої суботи майстер-клас з виготовлення ляльки-Дзвіночка провела керівник клубу "Молода сім’я" Владислава Базилевич. А навчила її робити цю ляльку відома майстриня Світлана Трубнікова під час засідання клубу "Молода сім’я" ще у 2009 році. Цього ж дня завітали на майстер-клас і члени клубу "Молода сім’я" та один з його засновників Віктор Зубков, і майстриня з Чорнянки і керівник гуртка "Юні майстрині" Олена Колодич, і учні ДНЗ "КПЛСП", і просто небайдужі громадяни, які у такий спосіб прагнуть допомогти дітям, які борються з важкими недугами. Владислава розповіла, що Дзвіночок - лялечка добрих звісток, оберіг гарного настрою. Здавна вважали, що дзвін оберігає людей від чуми та інших страшних хвороб, дзвіночок лунав і під дугою на всіх святкових трійках. Ця лялечка - весела, завзята, приносить в дім радість і добрий настрій. Даруючи Дзвіночок, людина бажає своєму другові отримувати тільки хороші звістки і підтримує в ньому бадьорий дух та оптимізм.
Так з радістю та завзяттям усі взялися до роботи. І вже через півтори години на столах, замість розкроєних клаптиків натуральних тканин, з’явилися різнобарвні ляльки, створені дарувати своїм новим господарям щастя. У той же день волонтери "Лепти" проводили ярмарок, і новостворені Двіночки одразу відправилися шукати своїх нових хазяїв. Цього дня, завдяки зусиллям усіх, хто прийшов на цей та попередні майстер-класи, праці волонтерів "Лепти", вдалося за кілька годин у центрі міста зібрати рекордну суму: 9 940 грн, які будуть передані на операцію восьмирічному Сашку Завгородньому. Приєднуйтесь, адже наступної суботи (12.03.2016) майстри зберуться знов, щоб навчити бажаючих творити і, водночас, допомогти малечі з отриманням коштів на лікування. Зробимо разом добру справу!

Фото: