UKR
Вівторок 19 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ЗНАЙОМСТВО СТАРШОКЛАСНИКІВ З НОВИМИ НАЗВАМИ ВУЛИЦЬ РІДНОГО МІСТА


13.10.2016

12 жовтня о 14:00 у залі Центру дитячої творчості зібралася активна молодь загальноосвітніх закладів для того, щоб взяти участь у квест-грі "Вулицями рідного міста". Гру для них підготувала ініціативна група "Збережемо нашу історичну спадщину", а партнерами виступили відділ освіти, відділ у справах молоді та спорту, відділ організаційно-кадрової роботи, інформаційної політики та взаємодії з громадськістю, Каховський історичний музей. Квест-гру готували до Дня міста та Дня українського козацтва, адже краєзнавці знають, що наше місто засновано саме на Покрову. Основною метою квесту було познайомити старшокласників в ігровій формі з новими назвами вулиць міста та здобутками тих людей, іменами яких ці вулиці названо. Усього у грі взяли участь сім команд із загальноосвітніх закладів міста, кожна з яких отримала свій "маршрут" та підказки для пошуку необхідних обʼєктів, а територія гри обмежувалася від вул. Панкеєвської - до вул. М.Жука та від вул. Набережна - до вул. Пушкіна.
Привітати команди та побажати їм успіхів у грі прийшли секретар Каховської міської ради Лілія Дроздік, член правління ініціативної групи "Збережемо нашу історичну спадщину" Владислава Базилевич, методист міського методичного кабінету відділу освіти Оксана Круковська, директор Центру дитячої творчості Ольга Литвиненко. Та ось дана команда стартувати, і учасники розбіглися в пошуках своїх КП. Треба сказати, що завдання цього разу носили переважно творчий характер, а судді на КП ділилися з учасниками цікавою історичною інформацією. Командам довелося і поспівати, і затанцювати, і пригадати вірші, і здійснити акварельну замальовку улюбленого куточка рідної Каховки, і побувати на ярмарку, і укласти справжню купецьку угоду, спробувати себе у ролі акторів, вгадати дореволюційні будівлі та відповісти на питання з історії свята Соборності.
На завершення квесту усіх учасників чекав гарячий чай з печивом і цукерками та подарунки від ініціативної групи "Збережемо нашу історичну спадщину" (солодощі, магніти, буклети та календарики). Хто ж переміг? Справа в тому, що в цій грі немає переможців і переможених! Ми усі робимо це тому, що нам цікаво, ми прагнемо дізнатись щось нове та поділитися своїми знаннями з іншими!
Організатори також висловлюють щиру подяку суддям КП: Ларисі Горбач, Віктору Зубкову, Сергію Кашуліну, Олександрі та Василю Безкоровайним, Олесі та Григорію Мінським.
Розробник квест-гри: Владислава Базилевич.


Фотографії Олександри Остапенко та Ольги Чумаченко

 

 

Фото: