UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Знайомство міського учнівського парламенту старшокласників з роботою міськвиконкому


12.02.2021

Залучення активної молоді до життя громади та його організації є важливим етапом у формуванні сучасного розвиненого громадянського суспільства. 11 лютого 2021 року у стінах Каховської міської ради відбувся саме один із таких заходів - знайомство учнівського парламенту старшокласників з роботою відділів і управлінь Каховського міськвиконкому.
У ході цієї кампанії представники різних відділів та управлінь розповідали про основні моменти у функціонуванні Каховської міської ради та заохочували молодих гостей до співпраці. Були зібрані учні 10-х класів різних шкіл, в тому числі і учні Малокаховського закладу загальної середньої освіти. Під час екскурсії школярі могли поставити хвилюючі та актуальні запитання та почути змістовні й обґрунтовані відповіді. Активну молодь вітали міський голова - Віталій Немерець, секретар міської ради - Ірина Гончарова, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради - Руслан Романенко та Галина Гондарева.
Найсміливіша учасниця заходу - Світлана Стріла - президент учнівського парламенту Каховської ЗОШ №1, скористалась нагодою та здійснила свою мрію - на хвилинку відчула себе очільником громади на робочому місці міського голови.
Завітали у десятки різноманітних відділів та управлінь, які є важливою частинкою великого механізму, дізналися про основні завдання кожного з них, і навіть дослідили деякі деталі робочого процесу. Головний спеціаліст загального відділу - Геннадій Суботін ознайомив учнів з електронною системою голосування депутатів міської ради «Голос», начальник відділу у справах молоді та спорту - Лідія Левчик запросила взяти участь у розробці Стратегії розвитку нашої територіальної громади та надати свої пропозиції у вигляді твору «Моя громада сьогодні і завтра» з метою обробки та узагальнення даних.
Практиканти 2019 року - Владислав Зима, Вікторія Римар та Надія Бойчук поділилися з присутніми своїми особистими враженнями та представили звіти-презентації, а Анастасія Затуринська та Ангеліна Волощук передали відеопривітання. Усі учні, які брали участь у заході, згодом обрали найцікавіший для себе напрям діяльності для проходження майбутньої літньої практики на базі відділів та управлінь міськвиконкому.
Цей досвід дійсно є важливим для сучасної молоді, яка прагне досягти успіху у майбутньому, адже саме завдяки рушійній творчій силі наших юнаків Каховська МТГ стане найкращою громадою для цікавого та захоплюючого життя.

За матеріалами учениць 10 класу Каховського НВК «Гімназія» - Жиденко Юлії та Сазонової Катерини.

 

Фото: