UKR
П'ятниця 19 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Змагання з нагоди Дня шахів в Україні


02.08.2016

З нагоди відзначення Дня шахів в Україні в липні в Херсоні та Каховці відбулись шахові турніри за участю провідних каховських шахістів.

З 15 по 20 липня в обласному центрі відбувся Всеукраїнський шаховий турнір «Херсон-2016». У турнірі категорії «А» взяли участь 35 спортсменів, серед, яких ветеран каховських шахів, кандидат у майстри спорту Євгеній Лозович. У загальному заліку наш земляк набрав 5,5 очок та розділив 5-13 місця з суперниками, які набрали таку ж кількість очок. А ось у заліку серед учасників-ветеранів Євгеній Лозович став переможцем цього престижного всеукраїнського турніру.

Паралельно з обласними змаганнями з 16 по 24 липня в каховському шаховому клубі МПК «Меліоратор» відбувся відкритий шаховий турнір, організований Федерацією шахів м. Каховки спільно з відділом у справах молоді та спорту Каховської міської ради та при спонсорській підтримці приватного підприємця Олійника Олега Анатолійовича.
В змаганнях взяли участь спортсмени з Каховки та Нової Каховки, загалом 25 шахістів-розрядників, серед яких 3 кандидати у майстри спорту. турнір проводився за швейцарською системою у 9 турів за правилами швидких шахів (рапід) та з рейтинговим жеребкуванням і контролем часу 20 хв. кожному учаснику на партію.
За підсумками триденних шахових баталій підтвердили свій високий рейтинг більш досвідчені та майстерні шахісти. Третім призером турніру став каховський кандидат у майстри спорту з шахів Олексій Ктітор (6,5 очок), який, до речі, зумів переграти в очних поєдинках срібного призера та переможця, але зазнав втрати очок від інших учасників. На другому місці з 7 очками кандидат у майстри спорту Максим Усанов (Каховка). А переможцем відкритого турніру став каховчанин кандидат у майстри спорту Артур Ралко (8 очок).
Кращі результати серед ветеранів показали новокаховчан Михайло Маркін (1 місце серед ветеранів), Володимир Якуба (2 місце) та Володимир Гула (3 місце), які у загальному заліку посіли 4-6 місця відповідно. Кращий результат на жіночій дошці у каховчанки Алли Ралко, яка у підсумку набрала 5 очок. Серед юнаків та дівчат найліпше виступили Євгенія Ралко (5 очок) та Денис Здольник (4,5 очок).
Переможці та призери турніру у загальному заліку та окремих категоріях були нагороджені медалями і дипломами відділу у справах молоді та спорту Каховської міської ради та призами від спонсора змагань - О.А.Олійника.