UKR
Середа 17 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ЗАСІДАННЯ МОЛОДІЖНОЇ РАДИ


15.06.2016

Відбулося чергове засідання міської Ради з питань молодіжної політики при виконавчому комітеті міської ради. Засідання провів заступник голови міської Ради з питань молодіжної політики, начальник відділу у справах молоді та спорту Віктор Зубков. Питання, які розглядались на її засіданні: 1. Про роботу міської Ради з питань молодіжної політики при виконавчому комітеті міської ради у ІІ кварталі 2016 року. 2. Інформація про фінансування заходів міської комплексної Програми "Молодь" у ІІ кварталі 2016 року та її орієнтовне фінансування у ІІІ кварталі 2016 року. 3. Про проект рішення виконкому міської ради "Про підготовку та проведення культурно-мистецьких, молодіжних та спортивних заходів до Дня молоді та Дня Конституції України в м. Каховці в червні 2016 року". 4. Про проект міських молодіжних, культурно-мистецьких та спортивних заходів до Дня молоді та Дня Конституції України в м. Каховці в червні 2016 року. 5. Про відзначення грамотами міського голови активістів молодіжного руху міста з нагоди Дня молоді. 6. Про проходження практики учнями-членами міського учнівського парламенту старшокласників у відділах Каховської міської ради влітку 2016 року. 7. Інформація про стан впровадження щорічної акції "Молодь при владі" в м. Каховці в 2016 році. 8. Про стан підготовки проекту міської комплексної Програми "Молодь" на 2017-2021 роки.
Начальник відділу у справах молоді та спорту В.Зубков у підсумковому звіті про роботу молодіжної Ради в ІІ кварталі 2016 році зупинився на традиційних заходах, а саме: культурно-просвітницький форум для молоді "Один раз на все життя", свято "Золотий Олімп", VІ квест-гра "Патріот" учнівського парламенту старшокласників, міська акція "Україна - ветеранам Великої Вітчизняної війни", "круглий стіл" з членами міського учнівського парламенту старшокласників щодо проведення практики влітку 2016 року, фотовиставки "PAPARAZZI "Фото-Чіз", "Они сражались за Родину", "Спасибо деду за Победу", флеш-моб "Вишиванка", XІІ молодіжна спартакіада тощо. Крім цього проводились заходи, які організовувались за ініціативою активістів молодіжного та громадського руху міста, в тому числі і членів міської Ради з питань молодіжної політики вперше, а саме: фестиваль художньо-юнацької творчості в ДНЗ "КПЛСП" "Надія - Молодість - Майбутнє", акція "Травневий кошик ветерану", гра на Кубок гумору Каховської Відкритої ліги КВН та участь каховських команд КВН в грі Новокаховській лізі КВН, акція "Перша хвилина миру", акція "Благоустрій біля колишньої жіночої гімназії" та "Весняний ярмарок декоративно-ужиткового мистецтва" в рамках проекту "З чого починалась Каховка. Вулицями мого міста" тощо. Протягом ІІ кварталу було проведено 24заходів, акцій, в яких взяло участь 4638 чоловік.
В травні закінчила реалізацію свого молодіжного проекту "Активна молодь - здорова молодь" (керівники Окул Є.В., Дмитренко О.Я.) ММГО "ДіЛО". Продовжують реалізацію своїх проектів ініціативні групи "Молодь України" (проект "Активна молодь - майбутнє нашого міста" (керівник Руль О.), "Збережемо нашу історичну спадщину" ("З чого починалась Каховка. Вулицями мого міста" (керівник Ю.Скляр), "Нічна мана" "Казкова Січ-2016. На хуторі близь Дніпра" (керівник О.Радіонова).
На заходи програми "Молодь" в ІІ кварталі 2016 року (включно з стипендіями 7080 грн.) виділено з міського бюджету суму в розмірі 40215.0 грн. (в І кварталі - 7968.0 грн.). Всього на реалізацію молодіжних заходів на Програму "Молодь" в 2016 році передбачено в міському бюджеті 100 тис. грн.
В роботі молодіжної Ради взяли участь члени міського учнівського парламенту старшокласників, які влітку 2016 року проходять практику у відділах міської ради (з 6 червня по 28 серпня). В цьому році в неї бере участь рекордне число учнів - 17 чоловік, з них - 7 з навчальних закладів відділу освіти та вперше учениця з ДНЗ "КПЛСП". Практиканти відділу у справах молоді та спорту Поліна Гондарева (ЗОШ № 4) та Гляньска Олена (ЗОШ № 3) вперше готували матеріали на засідання молодіжної Ради.
В різному Радіонова Ольга презентувала присутнім молодіжний табір "Казкова Січ 2016. Лісова школа - козацької демократії". Член ініціативної групи "Нічна мана" Горобчук Тетяна розповіла про участь в тренінгу по підготовці лідерів, який проходив в червні 2016 року під Львовом, а один з волонтерів Благодійного фонду "Лепта" Макарук Настя презентувала відеофільм про акції фонду: "Гарячий обід для всіх" та "Сундучок добра".
По завершенню засідання Зубков В.А. запропонував всім членам молодіжної Ради, а також запрошеним взяти активну участь у підготовці та проведені міських заходів до Дня Конституції України та Дня молоді.


Гондарева Поліна, практикант відділу у справах молоді та спорту.

 

 

Фото: