UKR
П'ятниця 19 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Засідання міської Ради з питань молодіжної політики


25.10.2019

24 жовтня відбулося чергове засідання молодіжної Ради. Питання, які розглядались на її засіданні: 1. Про роботу міської Ради з питань молодіжної політики у ІІІ кварталі; 2. про фінансування заходів міської комплексної Програми "Молодь" у ІІІ кварталі та її орієнтовне фінансування у ІV кварталі; 3. Про підсумки проходження літньої практики учнями-членами міського учнівського парламенту старшокласників в органах місцевого самоврядування влітку 2019 року; 4. Про підготовку та проведення міського конкурсу соціальних проектів і програм з молодіжних проблем на отримання муніципальних грантів на 2020 рік; 5. Про проект змін в складі міської Ради з питань молодіжної політики при виконавчому комітеті міської ради; 6. Визначення кандидатур на персональну стипендію Каховської міської ради для обдарованої молоді в номінації "Молодіжна політика" на 2020 рік; 7. Про проект Положення про Молодіжний центр; тощо.
Протягом ІІІ кварталу, за сприяння міської Ради з питань молодіжної політики та молодіжних громадських організацій і ініціативних груп було проведено 17 заходів (з початку року - 109), в яких взяли участь 6505 чол. (з початку року - 40033 чол.). На реалізацію цих заходів з міського бюджету (297000 грн. - на рік) було виділено 94235 грн. (з початку року - 275804 грн.).
Влітку 2019 року на базі управління освіти, відділу культури та відділу у справах молоді та спорту) проводилась практика учнів-членів міського учнівського парламенту старшокласників в якій взяло участь 5 юних парламентаріїв з 3 загальноосвітніх закладів міста (ЗОШ № 4, 5, гімназія).
06 серпня міський голова Андрій Дяченко підписав розпорядження за № 154-р "Про визначення пріоритетів надання муніципальних грантів у міському конкурсі соціальних проектів та програм з молодіжних проблем на 2020 рік", а саме: 1) популяризація здорового та безпечного способу життя молоді; 2) національно-патріотичне виховання дітей та молоді; 3) підтримка талановитої молоді; 4) зайнятість молоді; 5) молодіжна політика та розвиток молодіжного руху міста; 6) розвитку місцевої молодіжної ініціативи та місцевого самовряду24 жовтня відбулося чергове засідання молодіжної Ради. Питання, які розглядались на її засіданні: 1. Про роботу міської Ради з питань молодіжної політики у ІІІ кварталі; 2. про фінансування заходів міської комплексної Програми "Молодь" у ІІІ кварталі та її орієнтовне фінансування у ІV кварталі; 3. Про підсумки проходження літньої практики учнями-членами міського учнівського парламенту старшокласників в органах місцевого самоврядування влітку 2019 року; 4. Про підготовку та проведення міського конкурсу соціальних проектів і програм з молодіжних проблем на отримання муніципальних грантів на 2020 рік; 5. Про проект змін в складі міської Ради з питань молодіжної політики при виконавчому комітеті вання; 7) розвиток громадської освіти, аматорської культури, духовності та спорту; 8) екологічне виховання дітей та молоді. Згідно з Положенням про конкурс, проекти на 2020 рік потрібно здавати до у відділу у справах молоді та спорту до 1 грудня 2019 року. З Положенням про конкурс можна ознайомитись на офіційному сайті територіальної громади міста в Навігації в розділі "Молодіжне та спортивне життя".
Молодіжна Рада визначилась з кандидатами на персональну стипендію Каховської міської ради для обдарованої молоді в номінації "Молодіжна політика" на 2020 рік. Було запропоновано 8 кандидатур. В результаті голосування кандидатами на отримання стипендії стали: Скляр Юрій (Каховська Відкрита ліга КВН); Нечітовський Костянтин (Каховська паланка УДЮТ "Січ"); Сошнікова Софія (ММГО "ДіЛО"). В резерві 4-й кандидат - Мінська Олеся (ММГО "Мотоклуб "Колеса Дракона").
Також прийнято рішення про виведення зі складу міської Ради з питань молодіжної політики Волкову Наталю та введення до її складу Затуринську Анастасію (члена міського учнівського парламенту старшокласників, ученицю 11 класу ЗОШ № 5).

Фото: