UKR
Четвер 18 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ЗАСІДАННЯ “КРУГЛОГО СТОЛУ” З НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ


25.01.2017

21 січня в приміщені Каховського міськвиконкому відбулося засідання "круглого столу" з національно-патріотичного виховання дітей та молоді. В його засіданні взяв участь головний отаман УДЮТ "Січ", радник Міністра молоді та спорту України Борис Скребцов (м. Київ). В засіданні взяли участь також: заступник міського голови В.Федченко, начальник відділу у справах молоді та спорту В.Зубков, начальник відділу освіти М.Гончар, наставники дитячих козацьких куренів Каховська паланка УДЮТ "Січ", керівники козацьких організацій міст Каховки і Нової Каховки та Каховського району, представники патріотичних громадських організацій міста і просто небайдужі мешканці міста.
Основні питання "круглого столу": 1. Відзначення 25-ї річниці Українського дитячо-юнацького товариства "Січ" (9 січня 2018 року); 2. Національно-патріотичне виховання дітей та молоді та його проблеми.
На початку свого виступу Борис Скребцов відзначив багаторічну та результативну роботу Каховської паланки УДЮТ "Січ", козацьких організацій міста в розвитку патріотичної роботи (особливо виділив наказного отамана паланки Миколу Огданця). Ця робота унікальна тим, що фактично її аналогів в Україні і особливо на півдні України не має. Кількість куренів в паланці, результативність в роботі, виховання захисників Соборності держави, можливість залучати до проведення патріотичних заходів (особливо таборові збори на кшталт табору "Соснова Січ") колишніх січовиків, які за віком вже стали наставниками. А змагань дитячих козацьких організацій на Кубок пам’яті сотника Українського козацтва Станіслава Панаска - це взагалі єдиний такий приклад в Україні.
Присутні наставники козачат поділились досвідом роботи і особливо проблемами, які виникають в ході роботи. Це в основному: матеріальні проблеми (слабка матеріальна база для проведення таборів) та проблеми, пов’язанні з недостатньою кількістю молодих наставників, не бажання молоді (особливо це стосується молодих педагогів) займатись патріотичною роботою.
Борис Скребцов звернув увагу, що Каховка, враховуючи, що в міському і обласному депутатському корпусі є небайдужі патріоти-депутати, недостатньо використовує фінансовий державний ресурс, а також і місцевий (міський і обласний) для вирішення матеріальних проблем. Треба брати участь у Всеукраїнському конкурсі проектів, який проводить Міністерство молоді та спорту України. Ідей в каховських патріотів достатньо. Він також підкреслив, що готовий допомогти каховчанам в цьому.
Б.Скребцов звернув увагу, що в національно-патріотичному вихованні дітей та молоді треба звертати увагу не тільки на виховання захисників і патріотів України (що є дуже важливим), а і й виховувати обов’язково еліту, керівників держави. Зараз дуже багато з Києва приходить документів стосовно активізації та розвитку патріотичної роботи, але каховським патріотам не потрібно все копіювати, що направляють "зверху". "Ви вже давно можете навчати інших, як треба організовувати та розвивати роботу в цьому напрямку. Ви це робите протягом більше як 20 років. А тому каховській організації треба вже зараз готувати методичку з досвідом роботи і активніше пропагувати (що, на його думку, на сьогодні є недостатньою) досвід своєї роботи". Далі головний отаман підкреслив, що Каховка могла б бути навчально-методичним центром з козацького виховання, але для цього треба тільки бажання самих активістів патріотичної роботи.
Для покращення та консолідації патріотичної роботи в Каховці учасники "круглого столу" прийняли рішення щодо створення координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді в Каховці, яка б підготувала б відповідний проект міської Програми.
На завершення засідання його учасники прийняли рішення про продовження роботи у форматі "круглий стіл" щодо подальшого розвитку національно-патріотичного виховання дітей та молоді в Каховці і наступне засідання відбудеться 18 лютого о 12:00 в приміщені Каховського міськвиконкому, в роботі якого також візьме участь головний отаман УДЮТ "Січ" Борис Скребцов.

Фото: