UKR
П'ятниця 19 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

З 2017 року розпочинається щорічне оцінювання фізичної підготовленості населення України.


20.03.2017

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2015 року № 1045 «Про затвердження Порядку проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України» (http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/1045-2015-%D0%BF) Міністерством молоді та спорту України затверджено наказ «Про затвердження тестів і нормативів для проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України» (http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/z0195-17 ).

Наказ погоджено з Міністерством освіти і науки України, Міністерством оборони України, Міністерством внутрішніх справ України, Міністерством інфраструктури України, Міністерством охорони здоров’я України, Службою безпеки України, Службою зовнішньої розвідки України, Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України, Управлінням державної охорони.

  Щорічне оцінювання фізичної підготовленості населення України (далі - тестування) передбачає виконання особами різної статі та віку комплексу тестів і нормативів для визначення рівня їх фізичної підготовленості.

Проведення тестування для учнівської та студентської молоді навчальних закладів усіх типів незалежно від форми власності, особового складу Збройних Сил та інших військових формувань, утворених відповідно до законів, правоохоронних органів, рятувальних та інших спеціальних служб, є обов’язковим. Тестування для громадян України, іноземців та осіб без громадянства, що перебувають в Україні на законних підставах, проводиться на добровільних засадах.

Система тестування для категорій учасників складається за видами тестів на витривалість, силу, швидкість, спритність, гнучкість, а за результатами тестування оцінювання проводиться за чотирма рівнями фізичної підготовленості: високий, достатній, середній, низький.

Починаючи з 2017 року проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України стане головним показником системи контролю за станом фізичного розвитку та здоров’я населення України, сприятиме формуванню у населення України потреби в руховій активності, формуванню здорового способу життя, патріотизму та національної свідомості населення України. 

http://dsmsu.gov.ua/index/ua/material/29549