UKR
Четвер 25 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

“Всі різні – всі свої” підтвердила молодь Каховської громади


20.07.2021

17-18 липня у Каховці відбулася серія тренінгів за програмою "Мріємо та діємо". Своїми враженнями від участі поділилася практикантка відділу у справах молоді та спорту Каховської міської ради Анастасія Вачаєва:

"17 та 18 липня в нашому місті пройшов тренінг від "Мріємо та діємо" - «Всі різні-всі свої», де мали змогу прийняти участь всі члени нашої громади від 16-35 років, незалежно від статті, національності, релігійних переконань тощо - портрібно було лише зареєструватися. І це були найпродуктивніші два дні з усього мого досвіду! Перший день тренінгу почався з тестування на ковід, знайомства та вступу до тренінгу. Перша серія тренінгу була про ідентичність, стереотипи та упередження, де ми малювали свої авто-портрети лівою рукою( якщо я зазвичай працюю правою). Робили цікаві вправи на уважність, навчання в групі, вибудовували власні принципи роботи в рамках цього тренінгу. Розмовляли про ролі в громаді, маргіналізовані групи, зміни в громаді, лідерство, вміння планувати дії та ресурси. Під час цікавої та насиченої роботи, звичайно, були перерви і на каву, і на смачний обід. По закінченню дня учасники пограли в гру під назвою «пірань», під час якої зрозуміли, що таке таке справжня взаємопідтримка та робота в команді. То ж, перший день у нас пройшов дуже насичено і продуктивно. Другий день почався з гри «гаряча картопля» (активізація знань та висновків, отриманих на передодні), обговорення позицій, інтересів, потреб. А вже потім розбирали певні ситуації щодо навичок слухання, розуміння іншого, навичок діалогу, вміння чітко формувати промову. Та попереду ще чекало багато цікавого... Після обідньої перерви перед нами стало питання вибору змін (проблем) у громаді, генерація ідей ініціатив, обрання ініціативи, структуризація особистих навичок, планування ініціатив.
Хочу висловити велику подяку організаторам заходу (Ользі Радіоновій і Аліні Гринюк) та тренерам (Назарію Боярському і Оксані Михайленко) за те, що вони були з нами ці два дні, навчали нас та ділилися досвідом.
Наприкінці тренінгу всім учасникам був виданий сертифікат «Всі різні -всі свої». Також кожен учасник програми «Всі різні-всі свої» може отримати менторську підтримку в реалізації власних ініціатив протягом липня-грудня 2021 року та стати рушієм змін в своїх спільнотах"

 

Фото: