UKR
Вівторок 16 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Всесвітній День Гідності в гімназії


05.12.2019

Каховська гімназія активно долучилася до проведення Всесвітнього Дня Гідності 2019 - наймасштабнішого у Європі! Всесвітній День Гідності, соціальний проект, організований у 2006 році принцом Норвегії Хоконом, професором Пеккою Хіманеномі Джоном Хоупом Браянтом (члени YGL Усесвітнього економічного форуму). У 2019 році відбувається одночасно у 80 країнах світу, Україна вже вп’яте приєдналася до цього глобального руху. Цього року Всесвітній день гідності проходить у символічний проміжок з 21 листопада (З Дня гідності та свободи України) - до 9 грудня (Дня боротьби з корупцією) за магістральної підтримки Проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія». За цей час у Каховській гімназії відбулася низка різнопланових тематичних заходів. У 7, 9, 10 класах був проведений квест «Тест білборду та кохання в Інтернеті» (О.Кириченко, С.Стрельчук, С.Сошнікова). Заздалегідь завідувач бібліотеки гімназії Світлана Стрельчук провела майстер-клас із використання в роботі цього квесту для колег-шкільних бібліотекарів. Квест «Тест білборду» розроблений у двох варіантах (для 7-8 та 9-11 класів) С.Дмитренко, головним редактором, А.Козловою, керівником напряму «Психологія» Видавничої групи «Шкільний світ» та А.Дьяковою, Національним експертом із захисту дітей від насильства, засновником проекту #stop_sexтинг за підтримки М.Кулеби, уповноваженого Президента з прав дитини, для проведення в рамках заходів до Всесвітнього Дня Гідності. Мета квесту: ознайомити учнів із небезпеками, що можуть виникнути під час спілкування в Інтернеті, сформувати навички безпечного спілкування; дати уявлення про необхідні дії у разі підозри чи виникнення онлайн-грумінгу чи сексторшену. Проходячи нескладні різноманітні завдання квесту, читаючи історії й переглядаючи відео з життя підлітків разом з дев’ятикласниками, бібліотекарі глибше занурилися в тему безпеки в Інтернеті й отримали дієвий інструмент для опрацювання цього складного й актуального питання зі своїми читачами.
Вшановуючи пам’ять жертв Голокосту й Голодомору, О.Кириченко, С.Стрельчук провели години пам’яті, демонструючи тематичні відео відповідно до вікової категорії дітей («Ти приніс мені яблуко?», «Голодний дух», інтерв’ю очевидців). Під враженням від побаченого й почутого учні 7 й 10 класів намалювали ілюстрації. Центр «Чайлд Клаб» (Суботіна Аліна, Круковська Дана) разом з учнями 2-Б класу й вихованцями групи продовженого дня зробили свічки пам’яті в техніці орігамі. Разом ілюстрації й свічки утворили міні-експозицію «Запали свічку пам’яті».
Таким чином, до єднавшись до Всесвітнього проекту, гімназисти вчилися керуватися почуттям власної гідності у своїх повсякденних діях і вчинках.

Фото: