UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Визначився чемпіон Каховки з швидких шахів 2019 року


06.02.2019

03 лютого 2019 року завершились змагання відкритого Чемпіонату м. Каховки з швидких шахів (рапід), які тривали три дні та проходили у шаховому клубі МПК «Меліоратор». Організатори змагань: Федерація шахів м. Каховки та відділ у справах молоді та спорту, при організаційній підтримці відділу культури та адміністрації МПК «Меліоратор». Спонсором турніру виступило ТОВ «Три Паньки», одним з засновником якої є любитель шахів, колишній вихованець відділення шахів Каховської ДЮСШ та багаторазовий учасник турнірів Каховського шахового клубу і міської шахової федерації Олег Олійник.
Першість в чемпіонаті розігрували 34 шахісти різного віку. Серед учасників були не тільки досвідчені майстри цієї старовинної гри, а і юні вихованці відділення шахів ДЮСШ Каховської міської ради. турнір проводився за швейцарською системою в 11 турів, з рейтинговим жеребкуванням та контролем часу 20 хв. кожному з учасників до кінця партії.
Протягом всього чемпіонату серед учасників точилася напружена та безкомпромісна боротьба за перемогу, але, у підсумку, фортуна була більш сприятливою до більш досвідчених та знаних шахістів.
Можна відмітити добру гру юного вихованця спортивної школи Ростислава Надеєва, який з 6 очками посів загальне 8 місце та став переможцем у заліку серед юнаків. На другому місці серед юнаків - Денис Здольник, на третьому - Артем Швец.
У заліку серед жінок кращий результат показала Оксана Бердникова, на другому місці - Поліна Бабій, на третьому - Єва Тишковець. Серед ветеранів переміг Володимир Якуба з Нової Каховки, на другому місці - Олег Пільщіков, на третьому - Сергій Вітюк.
А чемпіоном Каховки з швидких шахів 2019 року став кандидат у майстри спорту Артур Ралко, який набрав 10,5 очок з 11 можливих. Срібний призер - кандидат у майстри спорту Дмитро Кузьоминський (9 очок), бронзовий - ветеран каховських шахів Всеволод Рябошапка (8 очок).
Переможці та призери турніру були нагороджені медалями і дипломами від організаторів та цінними призами від ТОВ «Три Паньки» (Олег Олійник).

В березні стартує 58-й особистий Чемпіонат м. Каховки з класичних шахів 2019 року.

 

Фото: