UKR
Четвер 25 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ВІТАЄМО ВЕТЕРАНА !


18.06.2018

Друга Світова війна - страшна війна ХХ століття... Воїни-переможці проявили героїзм, стійкість, мужність, вистояли і перемогли.
Все менше залишається учасників бойових дій тієї війни. На сьогодні в місті проживає 19 таких героїв, серед них - полковник у відставці Щербаков Дем’ян Григорович. З 2 травня 1944 Дем’ян Григорович, отримавши військову спеціальність зенітника, приймав участь у бойових діях при звільненні від фашизму Західної України, Румунії, Болгарії, Чехословаччини, Угорщини у складі 2-го та 3-го Українських фронтів. В ході запеклих боїв за Відень, Дем’яна Григоровича контузило та дуже важко поранило, внаслідок чого він отримав інвалідність. За бойову доблесть, мужність та героїзм Дем’ян Григорович нагороджений Орденом Великої Вітчизняної війни та медалями: «За відвагу», «За взяття Будапешту», «За взяття Відня», «За Перемогу над Німеччиною» та іншими.
Після демобілізації, з 1950 року, працював завідувачем відділу Бериславського райкому ЛКСМУ, одночасно заочно закінчив Московський інститут харчової промисловості. Потім Дем’ян Григорович працював на Каховському хлібоприймальному комбінаті головним інженером, впроваджував багато раціоналізаторських пропозицій, за що йому було присвоєне звання «Заслужений раціоналізатор України».
19 червня 2018 року Дем’яну Григоровичу виповнюється 92 роки. Напередодні Дня народження до нашого поважного земляка завітали секретар Каховської міської ради Ірина Гончарова та начальник управління праці та соціального захисту населення Андрій Скрипніченко. Вони передали для ветерана пам’ятне фото, квіти та подарунковий набір.
Щиро бажаємо Вам, шановний Дем’яне Григоровичу, міцного здоров’я, радості і задоволення від життя, миру та довголіття!


Начальник управління Андрій Скрипніченко

 

Фото: