UKR
Четвер 18 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

«ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПОЧИНАЄТЬСЯ З МЕНЕ»


03.07.2015

Відповідно до Указу Президента України від 06 січня 2010 року № 6 «Про деякі заходи щодо сприяння вирішенню актуальних питань молоді», згідно з наказом Міністерства молоді та спорту України від 21 січня 2014 року № 104 «Про затвердження Положення про Всеукраїнську інформаційно-профілактичну акцію «Відповідальність починається з мене». Основними завданнями акції є: 1) виявлення фактів порушень чинного законодавства щодо незаконного продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів; 2) обстеження вулиць міста на предмет наявності зовнішньої реклами алкогольних напоїв та тютюнових виробів; 3) здійснення інформаційно-просвітницької роботи (розповсюдження друкованої продукції: плакатів, буклетів, книг, проведення консультацій тощо); 4) формування відповідального ставлення молоді до свого здоров’я; 5) стимулювання активної участі місцевих громад у суспільному житті; 6) залучення рекламодавців та засобів масової інформації до створення та розміщення соціальної реклами; 7) розвиток партнерських відносин інститутів громадянського суспільства з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, приватними структурами, громадськими організаціями, засобами масової інформації. Інші завдання акції, направлені на формування здорового способу життя, можуть розширюватися за ініціативи органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.
23 червня 2015 року міський голова О.П.Карасевич своїм розпорядженням затвердив робочу групу (голова робочої групи - заступник міського голов Чернявський В.В.) та План заходів щодо проведення у Каховці Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції "Відповідальність починається з мене".
Відповідно з цим розпорядженням 03 липня в приміщені Каховського міськвиконкому було проведено перше засідання робочої групи з підготовки та проведення у Каховці Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене». В засіданні робочої групи взяло участь 14 чоловік, в тому числі і член виконавчого комітету Олександр Бойко, який виступив на підтримку цієї акції та запропонував свою допомогу у проведенні заходів. Були розглянуті наступні питання: 1. Про розпорядження міського голови від 23.06.2015 № 104-р «Про План заходів та склад робочої групи з підготовки та проведення у Каховці Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене». (В.В.Чернявський, голова робочої групи); 2. Інформація про стан впровадження Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» в м. Каховка.(Зубков В.А., заступник голови робочої групи); 3. Про співпрацю органів міської влади, громадських організацій, активістів громадського життя міста в реалізації заходів у Каховці Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» (Сушко О.А., член робочої групи); 4. Про проведення 25-28 червня 2015 року молодіжного табору «Казкова Січ 2015» та про підсумки виконання проекту Каховською міською громадською організацією «Споживач» - «Лісова школа безпеки». (Огданець М.В., член робочої групи); 5. Презентація відео-ролику ММГО «ДіЛО» «Счастье - это дети», в рамках Програми малих грантів «Репродуктивне здоров’я в Україні», що реалізує Благодійний фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї». (Базилевич В.І., член робочої групи).
Робоча група обговорювала також такі питання: щодо розповсюдження інформації про акцію серед дітей та молоді; щодо контролю території міста у вечірній час та про участь в цьому контролі міської організації воїнів- інтернаціоналістів та міського громадського формування з охорони громадського порядку "Щит"; про визначення у місті об’єктів реклами алкогольних напоїв та тютюнових виробів; про розповсюдження соціальної реклами; про пропаганду здорового способу життя у навчальних закладах міста, в тому числі і на таких заходах, як молодіжний табір "Казкова Січ 2015".
В ході засідання вислухали пропозицію Миколи Огданця щодо залучення до робочої групи акції представника благодійного фонду «Лепта» Світлану Бзежицьку. Також пропозиції Олени Сушко щодо надання інформації у ЗМІ про зразкові магазини міста, аби звернути увагу інших підприємців на заборону реклами алкогольних та тютюнових виробів. Розглянули пропозицію Олени Сушко і Галини Соколовської щодо проведення акції для дітей-інвалідів на тему "Здоровий спосіб життя", а саме провести спортивні змагання (відповідного рівня) та конкурс талантів. При перегляді відеоролику "Счастье - это дети", Микола Огданець вніс пропозицію щодо його розповсюдження серед молоді міста, в загальноосвітніх навчальних закладах та використовувати для показу під час проведення інших дитячих і молодіжних заходів.

Фото: