UKR
Четвер 25 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ВІДКРИТТЯ СУЧАСНОЇ ПАЛАТИ У ДИТЯЧОМУ ВІДДІЛЕННІ


25.03.2016

24 березня 2016 року, завдяки БФ "Лепта", у дитячому відділенні Каховської районної лікарні відбулося урочисте відкриття відремонтованої і підготовленої палати для дітей соціально незахищених категорій.
Проект "Допоможемо безмамним дітям", ініціатором якого в наприкінці 2015 року виступив Каховський БФ "Лепта" благополучно завершився.
З упевненістю і щирою радістю можна сказати, що на шляху наближення до нашої головної мети - створення затишної і красивої кімнати, в якій дітки, що залишилися без батьківського піклування зможуть відволіктися і нейтралізувати свій психологічний стрес, були досягнуті і інші - морально-етичні вершини, не менш важливі і актуальні. Безсумнівно, проект сприяв об’єднанню каховській громади навколо такої особливої проблеми суспільства, як залишені діти, допомагав розбудити в людях світлі почуття співчуття, співпереживання ближньому.
Гостями заходу стали міський голова Андрій Дяченко, заступник голови районної державної адміністрації Ольга Вакулич, голова депутатського корпусу районної ради Тетяна Тертична, представники адміністрації ЦРЛ, голова правління БФ «Лепта» Ігор Бжезицький, представники преси, будівельники - волонтери БФ «Лепта», які виконували ремонтні роботи в палаті: Олексій Макарук і Артем Дем’янчук, представники Новокаховської єпархії та інші гості. Честь перерізати символічну червону стрічку було надано завідувачу дитячим відділенням Володимиру Демшевському і виконавчому директору БФ «Лепта» Світлані Бжезицький.
За неповних три місяці звичайна лікарняна палата дбайливими руками майстрів - волонтерів БФ "Лепта"- перетворилася на затишний і світлий куточок казки. У палаті і в суміжній ігровій кімнаті встановлені три нових теплозберігаючих вікна. Була замінена проводка і покращено освітлення (з однієї до чотирьох точок). Стеля і стіни підготовлені для нанесення дитячих гарних малюнків, які з радістю і великим бажанням допомогти «безмамним» дітям виконали вихованці художньої студії Каховського центру дитячої творчості та станції юних натуралістів під керівництвом своїх наставників Оксани Найдьон та Ірини Філоненко. Дитячий яскравий новий лінолеум з малюнками доріг підніме будь-якому малюкові настрій і змусить посміхнутися, а відпочивати і набиратися сил дітки зможуть на нових, сучасних матрацах.
Всі роботи по ремонту і оновленню палати виконані завдяки гарячому і щирому бажанню багатьох і багатьох безкорисливих, милосердних благодійників, які підтримали проект і надали допомогу дітям - сиротам. Ми всі разом примножили в світі добро, співчуття і любов! Нехай ці безцінні якості назавжди оселяться в наших душах, і тоді можливо зникне неприродне поняття «безмамні діти».
Детальне висвітлення реалізації проекту можна подивитися на сайті БФ "Лепта" lepta.ks.ua.

 

Фото: