UKR
П'ятниця 19 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Відбулася перша сесія міської ради VIII скликання Каховської міської територіальної громади


19.11.2020

19 листопада у залі Каховського районного культурно-методичного закладу відбулася перша установча сесія міської ради VIII скликання, пленарне засідання якої розпочав голова Каховської територіальної виборчої комісії Максим Біжан, підбивши підсумки та оголосивши результати місцевих виборів 2020.
Відповідно до протоколу виборчої комісії про результати голосування виборів на посаду голови Каховської міської територіальної громади, головою став Немерець Віталій Анатолійович, за якого віддали голос 24,34% виборців (3168 голосів). Серед почесних гостей сесії - голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв, міські голови Каховки у різні роки (Віктор Гашенко, Олександр Карасевич, Андрій Дяченко), депутати, представники різних сфер життєдіяльності міста, представники засобів масової інформації.
«Усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно служити громаді та народові України, неухильно дотримуватися Конституції України та законів України, сприяти втіленню їх у життя, охороняти права, свободи і законні інтереси громадян, сумлінно виконувати свої обов’язки», - зазначив під час складання Присяги Віталій Немерець.
Привітали новообраного голову та побажали успіхів у розвитку Каховської міської територіальної громади шановні запрошені: голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв і міський голова Каховки 2006 - 2015 років Олександр Карасевич. А від новообраного депутатського корпусу звернулася до присутніх Людмила Бендеберя.

До міської ради Каховської МТГ за результатами обробки 100% протоколів дільничних виборчих комісій, які озвучила Каховська ТВК, проходять 7 партій.
На першому місці, за кількістю відданих голосів, знаходиться Херсонська обласна організація ПП «СЛУГА НАРОДУ», яка сумарно на всіх округах набрала 2387 голосів виборців. Найкращу підтримку партії виказали на другому окрузі, де за неї віддали 584 голоси, найгірші показники на п’ятому окрузі - 358 голоси. Таким чином партію у міськраді представлятимуть 7 депутатів: Сурін Максим, Гарькава Олена, Кисельова Жанна, Радченко Оксана, Антонова Оксана, Барабаш Олег, Сєрова Олександра.
На другому місці розмістилася Херсонська регіональна організація ПП «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ», яка набрала 1856 голосів та отримала 6 депутатських мандатів у міськраді. Найкращі показники «ОПЗЖ» показала на другому окрузі, де отримала 412 голосів, майже в два рази менше - 234 голоси отримали представники партії на п’ятому окрузі. До депутатського корпусу увійшли: Особа Олександр, Біжан Наталія, Гриненко Олександр, Гончарова Ірина, Радіонова Ольга, Зюмкін Володимир.
На третьому місці, з відставанням від другого лише на 35 голосів, розмістилася Херсонська регіональна організація ПП «Партія Ігоря Колихаєва «НАМ ТУТ ЖИТИ!», яка набрала 1821 голос. Найбільше голосів за партію віддали на п’ятому окрузі - 602, на всіх останніх представники партії набрали приблизно однаково - в два рази менше (від 295 до 322). Цей результат дозволив партії мати представництво у міськраді з 6 депутатів: Мясникян Вегандз, Артеменко Віктор, Митрович Марина, Скороход Руслан, Місюра Валентин, Зубков Віктор.
Каховська міська організація ПП «ПРОПОЗИЦІЯ» за результатами волевиявлення опинилася на четвертому місці. За неї віддали голоси 1451 жителів. Таким чином "ПРОПОЗИЦІЯ" отримала 5 мандатів: Дяченко Андрій, Трофімчук Артем, Бендеберя Людмила, Перемежко Антон, Аркуша Олександра.
На п’ятому місці опинилася Херсонська обласна організація ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ОБʼЄДНАННЯ «БАТЬКІВЩИНА», отримавши 948 голосів. То ж «Батьківщина» отримала 4 мандати: Гончарова Тетяна, Тернавський Олександр, Комягін Петро, Гончаров Сергій.
«Європейська солідарність», отримавши 946 голосів, має 3 мандати: Гончар Михайло, Салтиков Олександр, Таранішина Наталя.
Закриває список партій, що увійшли до міськради Херсонська обласна організація Партії Зелених України, за яку віддали голоси 671 виборець, що дозволило їй отримати представництво з трьох депутатів: Капустіна Наталія, Білодід Олександр, Москаленко Наталія.

Під час сесії Віталій Немерець привітав новообраних депутатів з призначенням на посаду та закликав приймати рішення в інтересах людей, бути щирими та діяти як єдина команда Каховської громади.

 

 

 

Фото: