UKR
П'ятниця 19 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ВЕСНЯНІ МЕЛОДІЇ МПК “МЕЛІОРАТОР”


09.03.2016

«З Україною в серці» - під таким гаслом 4 березня 2016 року в міському Палаці культури «Меліоратор», відбувся творчий звіт художніх аматорських колективів міста Каховки, присвячений 25-й річниці незалежності України. Завдяки витонченому смаку начальника відділу культури Інни Матросової, директора МПК "Меліоратор" Олени Степанової та неперевершеній професійності усього колективу МПК "Меліоратор", концерт став приємним подарунком для каховчан та гостей міста.
Творчий звіт колективів міста розпочався в Каховському історичному музеї де обласна фахова комісія відвідала діючу виставку майстринь народного любительського клубу вишивальниць «Чарівна ниточка» та творчу презентацію сувенірної продукції виготовлену майстринями клубу. У цьому році за ініціативи відділу культури розроблено та створено серію сувенірів в декоративному стилі, серед яких: ляльки-мотанки, ляльки-веснянки, "родинні Каховські обереги", міні-рушнички вишиті майстринями тощо. Виставка та презентація вразила членів обласного журі, а клуб отримав подяку від Херсонського обласного Центру народної творчості та привітання з нагоди 30-річного ювілею.
Шість аматорських колективів: народний ансамбль танцю «Надія» (керівник Заслужений працівник культури України Надія Сергеєва), зразковий ансамбль танцю «Радість» (керівник Ольга Волик), студія спортивного бального танцю «Престиж» (керівник Ігор Ольховський), інструментальний гурт (керівник Юрій Іванов), народний духовий ансамбль (керівник Володимир Юлюгін), народний вокальний ансамбль «Вербиченька» (керівник Володимир Рудік) та солісти міського Палацу культури «Меліоратор» і Каховської школи мистецтв взяли участь у концерті. Програма складалася із 25 творчих номерів.
Глядачі тепло сприймали усю програму, в якій були представлені нові вокальні твори і хореографічні постановки. Зала була переповнена, і гості свята після кожного виступу дарували талановитій молоді свої найгучніші оплески. Захопливі танцювальні мелодії, ліричні та жартівливі композиції, вражаючі хореографічні номери - все це поєднувалось у яскраве дійство, споглядаючи яке не можливо було відірватися. Розпочав концертну програму «Віденський вальс» у виконанні студії спортивного бального танцю «Престиж», а родзинкою свята став виступ Олександра Ковальчука, який подарував каховчанкам ліричний номер соло на саксофоні.
Через всю програму лейтмотивом пройшли дві сюжетні лінії: звеличування та шанування матері, жінки, подруги, коханої і любов до неньки України, адже в образі матері ми осягаємо розумом рідну землю, мальовничу і прекрасну, страдницьку, але невмирущу.
Україна - це край смутку і краси, радості й печалі.
Україна - розкішний вінок з ружі і барвінку, з її історією, традиціями і культурою.
Україна - у 2016 році святкує свій 25-річний ювілей!
Віночок з українських народних танців всіх регіонів України уособлював тему Соборності і Незалежності рідного краю.
Оцінку аматорському мистецтву міста дав глядач, який на фінальному номері «Україна це ми...», аплодував стоячи.
Прийшла весна, а з нею надія на краще майбутнє наших дітей і України.

Фотографії Олександра Глущенка

 

Фото: