UKR
Четвер 28 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

В ГОСТЯХ У КАХОВСЬКИХ КОВАЛІВ


20.05.2015

Минулого тижня ми розповідали вам про іконописну майстерню "Убрус". То ж 20 травня, в продовження проекту "Каховка - місто майстрів", перший заступник міського голови Павло Пуляєв зустрівся з молодими ковалями: Дмитром Шульгіним, Костянтином Гребенем і Євгенієм Кишкіним. Дуже приємно, що в нашому місті є свої ковалі, котрі слідкують за вимогами часу, працюють завзято, творчо і, як мовиться, з душею. Молодим каховчанам 28/31 роки. Дмитро Шульгін і Костянтин Гребень - товариші і однодумці. Разом навчалися у Харківському автодорожньому університеті, а потім вирішили присвятити свій час творчій професії підкорення металу.
Дмитро розповідає, що ковальська справа цікавила його з дитинства. Ще тоді він обладнав вдома маленьку кузню, де починав реалізовувати свої творчі задуми. В кого навчався? Спочатку сам за допомогою книжок та інтернету. Результатом «тяги до металу», помноженої на природжений художній смак та прагнення до самоосвіти й творчого зростання, стало відкриття разом з Костянтином спільного підприємства. Хлопці взяли в оренду діючу майстерню з верстатами та почали працювати вдвох. Приємною несподіванкою для каховчан стала пропозиція подарувати місту свій витвір мистецтва - Лавку примирення, яка з 7 травня прикрашає набережну міста. Дмитро розповідає про свого колегу: "Костянтин - чудовий художник, в якого багато творчих задумів. І Лавку накреслив саме він".
Пізніше до товаришів приєднався Євгеній Кишкін. Євгена ми знаємо як волонтера місії "Чорний тюльпан", яка займається пошуком, евакуацією та ідентифікацією тіл загиблих в АТО українських бійців. Євген нещодавно був нагороджений від Міністерства оборони Почесним нагрудним знаким «За заслуги перед Збройними Силами України». До речі, поєднує хлопців не тільки ковальство. Вони - члени військово-історичного клубу "Каховка".
Сьогодні роботи хлопцям замовляють як для зовнішнього, так і для внутрішнього дизайну і приватні особи, і підприємства. У їх «арсеналі» - виготовлення кованих парканів, воріт, решіток, численних побутових і декоративних виробів. Все виконано на високому рівні і з творчим підходом. А ось на столику невеличкі, але зроблені з натхненням і любов’ю "Серце", "Троянда", "Ліхтарик", "Підкова". Найбільше вражає металеве панно з кораблем під вітрилами.
Хлопці кажуть, що головне для них мотивація, коли хочеться зробити не тільки не гірше, а може навіть краще відомих майстрів. Вони готові ще не раз дарувати результати своєї творчості усім каховчанам, а разом із тим - і частку своєї душі. То ж нехай вітрила творчості хлопців будуть завжди повні цікавих ідей та задумів.

Фото: