UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

У закладах освіти пройшли «Уроки звитяги»: героям Крут присвячується...


29.01.2021

Це просвітницький проєкт, рекомендований Міністерством освіти і науки, за ініціативи та сприяння Міністерства у справах ветеранів та Інституту національної пам’яті, Міністерства культури та інформаційної політики. В його основу покладені приклади героїзму учасників Української революції XX століття та сучасних героїв-захисників. Адже у січні відбувались події, що мають історичне значення у виборюванні українським народом права жити в самостійній державі - Перша незалежність та День Соборності України, День пам’яті Героїв Крут, Битва за Донецький аеропорт та Бої за Дебальцеве. Так 29 січня колектив Чорноморівської гімназії присвятив тематичні заходи вшануванню пам’яті Героїв Крут, у ході яких учні мали можливість переглянути презентації, фільми та фотоматеріали. Проведені години спілкування "Крути: і сум, і біль, і вічна слава!", організовано тематичну виставку та інформаційний вісник.
Концепція цих тематичних годин спілкування для учнів 5-11 класів - «Незламність духу патріотів - є основою незалежності держави». Вшановано пам’ять борців за незалежність хвилиною мовчання, покладено квіти до пам’ятних дошок, встановлених на будівлях закладів освіти.
Учнівська молодь взяла участь у заочній вікторині до Дня пам’яті героїв Крут, організованої відділом у справах молоді та спорту, управлінням освіти, Каховським козачим товариством. Переможцем вікторини став Морозов Олександр, учень Малокаховського закладу загальної середньої освіти. Другі місця розділили - Місюра Діана, вихованка гуртка «Сіроманці» ЦДТ та Захарченко Жанна, учениця ЗОШ № 3. Треті місця здобули Вачаєва Анастасія, учениця ЗОШ № 5 та Пляшечук Анастасія, учениця Роздольненського закладу загальної середньої освіти.
Всього учасниками вікторини стало 13 учнів. Грамотами учасників відзначені: Костіна Софія - ЗОШ № 4, Максименко Артем - Коробківський ЗЗСО, Тищенко Артем - Малокаховський ЗЗСО, Гулієва Ельвіра - ЗОШ № 6, Дорош Руслан, Шеремет Христина - Чорноморівська гімназія, Стасюк Ганна, Кравчук Аліна - Роздольненський ЗЗСО.

З метою вшанування героїв, полеглих у бою поблизу залізничної станції Крути 29 січня 1918 року в ході більшовицького наступу - міська бібліотека організувала Книжкову виставку-пам’ять: "Герої Крут - наша слава, наша історія".
Крути - одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 років. Памʼятаємо уроки історії!

 

Фото: