UKR
Середа 17 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

У ПОШУКАХ КОЗАЦЬКОГО СКАРБУ


15.09.2015

11 - 13 вересня у сосновому борі відбулося дитячо-юнацьке таборування «Соснова Січ 2015», на яке з’їхалось близько двохсот дітей з Каховки, Нової Каховки та Каховського району. Гостями заходу у перший вечір стали юні жителі міста Рубіжне Луганської області, які привезли свій дарунок - феєричне вогняне шоу. Організаторами виступили ініціативна група молодих козаків та козачок, ГО "Каховське Козаче Товариство", МГО "Молода Січ", відділ освіти, відділ у справах молоді та спорту Каховської міської ради.
На урочисте козацьке коло завітали представники влади міста, району та багато інших гостей. З Києва приїхав на таборування наш давній друг і порадник - головний отаман УДЮТ "Січ" Борис Скребцов. Перший заступник міського голови Павло Пуляєв привітав юних козачат з відкриттям табору та привіз для них смачний сік. Солодкі подарунки юним козачатам привезли і депутат Каховської міської ради Павло Філіпчук, приватний підприємець та козак Сергій Яременко, торгова марка «Чумак». Традиційно на відкриття прибули представники РВ ГУ ДСНС України в Херсонській області на чолі з підполковником Ігорем Берещенком. У перший же день рятувальники Каховщини показали цікаві майстер класи, дали можливість усім бажаючим спробувати свої сили в управлінні брандспойтом, чим викликали справжній захват як дітей, так і дорослих. Усіх учасників та гостей щедрі господарі-козаки пригощали кулішем, а ввечері, на «колі знайомств», яке проводила Ольга Родіонова (ГО «ВО «Молодь України»), розділили «Хліб дружби», щоб зустрітися такою гарною компанією ще не один раз.
Загалом на таборуванні усі мали можливість навчитися стріляти з луку та пневматичної зброї, спробувати свої сили в ходінні на каяках та парусному «Кадеті». Також вчилися бойовому гопаку від інструктора з Одеси Тараса Перегінчука, проходили тренування з тактики, грали в пейнбол разом з Павлом Зозуляком, відливали свинцеві кулі разом з «Лицарем Великого степу» Андрієм Лопушинським, вчилися спортивному орієнтуванню разом зі станцією юних техників та багато іншого. А у змаганнях зі стрільби справжніми "снайперами" виявили себе Олексій Шарап (СЮТ з м. Нова Каховка) та Галина Попова (курінь "Мандрівник" СЗОШ № 2 м. Каховка).
Головним дійством табору став квест «В пошуках козацького скарбу», організований та проведений під керівництвом Олесі Мінської та Олександри Безкоровайної (МГО "Молода Січ"). Квест зібрав 13 команд, що складало близько сотні учасників. На старті козачат зустрічав і проводжав у дорогу справжній писар Запорозької Січі, а на тропі їх чекали бусурмани і розбійники, знахарка та циганки, рибалка та цариця. І кожен з тематичних героїв загадував козачатам свої загадки та випробовування, які вони дружньо долали, отримуючи бали. У напруженій боротьбі перемогу виборов курінь "Скіф" (НВК "Каховська гімназія" м. Каховка).
Увечері суботи наші курені радували одне одного та гостей свята своєю творчістю, дивували піснями та захоплювали танцями під час вечірньої програми, яку проводила запальна ведуча Тетяна Горобчук (ГО «ВО «Молодь України»). Найоригінальнішим виступом члени журі визнали "Збірку" у виконанні куреня "Джура" (ЗОШ № 4 м. Каховка), підкорив усіх танок від дівчат з куреня "Побратими" (Семенівка), а "золотим голосом" свята стала Катерина  Богачук з куреня "Степові яструби" (Дутчино). У неділю пройшов конкурс газет та усі бажаючи змогли написати листів до воїнів АТО. Також під час «Соснової Січі» була проведена акція зі збору пластикових кришечок для протезування наших захисників.
Охорону табору забезпечували члени 12-го резервного батальйону «Правого сектору» та осавульська служба на чолі з Григорієм Мінським (МГО "Молода Січ"), який під час цьогорічного таборування виконував ще й іншу поважну місію - осавула.
Загалом козацький захід пройшов феєрично, цікаво і неповторно! Діти залишились задоволені, як і керівник дитячої ВГО «Альпійський рух України» Олександр Стефанович, який вперше приїхав до Каховки.
Додому їхати нікому не хотілося, і всі активно обговорювали майбутню «Казкову Січ 2016», вже зараз домовляючись про приїзд до табору!
Організатори заходу висловлюють велику подяку усім, хто завітав до дружнього козацького вогнища, спонсорам та помічникам: ГО «Самопоміч», ПРАТ «Чумак», ПП Бізюк «Хліб на дровах», ПП Дорохін Юрій, ДЮСШ.

 

Фотографії     Олександра Глущенка

 

 

Фото: