UKR
Середа 17 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

У 2021 році на мешканців громади чекає реалізація пʼяти молодіжних проєктів


15.12.2020

У грудні, за підтримки відділу у справах молоді та спорту, традиційно відбувся конкурс соціальних проєктів та програм з молодіжних проблем на отримання муніципальних грантів. Варто зазначити, що Каховська міська рада підтримує та фінансує через міську комплексну програму "Молодь" цей конкурс вже багато років, а це засідання в історії конкурсу - шістнадцяте. У цьому році на розгляд комісії було подано шість проєктів. Як завжди, комісія керувалась у роботі рішенням сесії Каховської міської ради від 28.03.2019 № 1573/76 "Про Положення про порядок проведення в м. Каховці міського конкурсу соціальних проєктів та програм з молодіжних проблем". А ось формат зустрічі, враховуючи епідемічну ситуацію, змінився - і конкурсанти, і члени комісії зустрілися на відеоконференції у ZOOM.
11 та 14 грудня у роботі в якості оцінювачів взяли участь члени комісії: Галина Гондарева (тренер міжнародного рівня, депутатка обласної ради), Лідія Левчик (начальниця відділу у справах молоді та спорту), Владислава Базилевич (ІГ "Збережемо нашу історичну спадщину"), Сергій Кашулін (заступник начальника відділу у справах молоді та спорту), Ганна Козлова (головна спеціалістка відділу економіки, комунального майна та землі), Олена Степанова (директорка МПК «Меліоратор»), Віктор Зубков (депутат міської ради), Оксана Круковська (головна спеціалістка управління освіти Каховської міської ради), Ольга Радіонова (голова ГО "Молодіжна Організація "Нічна мана", депутатка міської ради), Костянтин Нечитовський (керівник Волонтерського клубу «Help&Hope» ЗОШ № 4, член міської Ради з питань молодіжної політики).
Враховуючи те, що бюджетне фінансування конкурсу на наступний рік в рамках програми "Молодь" складає 26 тис. грн, комісією було прийнято наступне рішення: фінансувати проєкт-переможець у повному обсязі; проєкт, який опиниться останнім у турнірній таблиці - не фінансувати; інші проєкти фінансувати у відсотковому співвідношенні.
Після презентації конкурсантами власних ідей, запитань від членів комісії та жвавих обговорень, як удосконалити подані проєктні пропозиції, бали розподілилися таким чином:
І місце - проєкт «Каховський міський відкритий турнір зі спортивної версії гри «Що? Де? Коли?» (ГО «Каховська відкрита ліга гумору». Керівник проєкту Юрій Скляр) - 761 бал, фінансування - 3734 грн. (100%). Метою проєкту учасники вбачають привернення уваги громади до інтелектуальних видів змагань, розвитку ініціативного молодіжного руху міста, створення умов та прикладів для подальшого саморозвитку ініціативних груп. Так каховчани зможуть долучитися до турнірів, зросте зацікавленість у самоосвіті. До того ж, завдяки проєкту, з’явиться додатковий майданчик для активного та корисного відпочинку.
ІІ місце - проект "PRO:ЧИТАННЯ" (ІГ "ГУК". Керівник проекту Світлана Стрельчук) - 760 балів, фінансування - 4212 грн (80%). У ході реалізації проєкту буде розроблено Положення про конкурс «PRO:ЧИТАННЯ», розроблено макет і надруковано рекламну продукцію, проведено конкурс «PRO:ЧИТАННЯ» у двох вікових категоріях (підлітки - 13 - 17 років, молодь - 18 - 35 років) і низку активностей літературної тематики. Усі етапи реалізації проєкту детально висвітлюватимуться в ЗМІ й соціальних мережах.
ІІІ місце - проєкт «Табір «Січ на Івана Купала» як приклад національного виховання української молоді» (Каховська міська ІГ «Каховська паланка українського дитячо-юнацького товариства «СІЧ». Керівник проекту Олеся Мінська) - 750 балів, фінансування - 7196 грн (70%). Проєкт спрямований на виховання через вивчення історії та народних звичаїв і обрядів півдня України та їх відтворення. Учасники проєкту зможуть не тільки теоретично ознайомитись з історією рідного краю, народними звичаями та обрядами півдня України, а й доторкнутись до них, прийнявши участь у різноманітних заходах.
IV місце - проєкт "Каховська відкрита ліга 2021" (ІГ «Команда «Гори по коліна». Керівник Вікторія Римар) - 701 бал, фінансування - 8638 грн (50%). Учасники проєкту планують подарувати каховчанам гарний настрій, а також познайомити їх з грою КВН "зсередини". Молодь міста матиме змогу наочно побачити побудову гри КВН, а також взяти участь у самому турнірі. Також, з метою покращання туристичної привабливості міста, буде проведено екскурсії для гостей-учасників і бажаючих долучитися до заходів.
V місце - "Другий «Екозабіг «Ековка-2021»" (ІГ «Біговий клуб «NK-run». Керівник проекту Дмитро Сидорчук) - 694 бали, 2220 грн (50%). Молодь планує зробити чистішими місця заміського відпочинку, а саме пляжну територію м. Каховка та сосновий бір, а також звернути увагу на проблему відходів і мотивувати мешканців менше смітити.
VI місце отримав проєкт "Хвиля життя" (ІГ "Рука допомоги") - 403 бали, не фінансуватиметься з бюджету. Проєкт викликав багато запитань і пропозицій, врахувавши які учасники зможуть наступного року подати вже вдосконалений проєкт на розгляд комісії.
Зичимо молоді успіхів та натхнення, творчого пошуку та цікавих проєктних рішень!