UKR
Субота 20 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

У КАХОВЦІ ВШАНУВАЛИ ЛЮДЕЙ СТАРШОГО ПОКОЛІННЯ


02.10.2014

   alt 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 щорічно відзначає цей день.
    З нагоди відзначення Дня людей похилого віку та Дня ветерана у приміщенні Каховської школи мистецтв було організовано святковий концерт. Юні вихованці школи мистецтв зустріли гостей українськими народними піснями, жартівливими поезіями та запальними танцями. Не обійшлося і без відомих пісень воєнних та повоєнних років, які виконав хор ветеранів “Каховські зорі”. Тож запрошені відчули себе не лише гостями на цьому святі, а й безпосередньо учасниками пісенного дійства. Зустріч пройшла у теплій атмосфері, а пісні, які виконав хор ветеранів, зібрали найгучніші овації присутніх.

    Привітати ветеранів та людей поважного віку прийшли міський голова Олександр Карасевич та начальник управління праці та соціального захисту населення Андрій Скрипниченко, які вручили грамоти та подарунки з нагоди свята. “Для нас люди старшого покоління – джерело народної мудрості, практичний життєвий досвід, невичерпна енергія, оптимізм та активна громадська позиція яких стають взірцем для підростаючого покоління, – зазначив у своєму виступі міський голова. – Цей день є визначним і особливим, оскільки кожен повинен пам’ятати свою історію, шанувати та надавати підтримку людям похилого віку, ветеранам, пенсіонерам. Турбота про них – справа всього суспільства, адже тепло людських сердець, моральна й матеріальна підтримка особливо відчуваються у поважному віці”.
    Свято людини похилого віку – це можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Бережіть своїх близьких, не забувайте про них і частіше даруйте їм радість спілкування.

Фото: