UKR
П'ятниця 29 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ТВОРИТИ ДУШЕЮ


15.05.2015

Саме так, відчуваючи серцем, створюють свої роботи талановиті митці - молоде подружжя Олександра та Юлії Терещуків. Вони познайомились у Полтаві. Олександр був семінаристом богословського факультету Полтавської духовної семінарії, а його майбутня дружина Юлія тим часом вступила на вперше відкрите не тільки в семінарії, а й в Україні відділення іконопису.
У Каховці Сашка знають ще зі школи. Навчаючись в гімназії, хлопець встигав займатися в багатьох гуртках, був задіяний у художній самодіяльності, у випускному класі почав відвідувати художнє відділення школи мистецтв. То ж після навчання молоді люди вирішили повернутися у Каховку, яку полюбила і Юлія, в якому - їхній маленький затишний будиночок справжніх художників з розмальованими власноруч стінами, розписаними ними ж меблями, картинами, ескізами ікон, фарбами, пензлями. Молоді люди самі готують фарби та ретельно обирають матеріали, на яких повинні писатися ікони, з урахуванням того, щоб трудомісткий процес написання справжньої канонічної ікони в результаті закінчувався гарною й якісною роботою. І дуже важливо, щоб ікона була довговічною, а це вже напряму залежить від правильно обраних матеріалів.
Під час зустрічі з першим заступником міського голови Павлом Пуляєвим та начальником відділу культури Інною Матросовою, Олександр з натхненням розповідав про головні засади іконопису, матеріали та етапи роботи, які передують створенню ікони. Цікаво було слухати і про роботу подружжя в Ізраїлі, куди їх запросили на роботи з розпису арабського православного храму. Поділилися і своїми планами на майбутнє: це і організація виставок, під час яких планують знайомити молодь не лише з готовими витворами, а й показувати сам процес підготовки до цього; це майстеркласи для бажаючих долучитися до цікавої та творчої праці та багато іншого.
Розповіддю про Юлію і Олександра Терещуків ми відкриваємо новий соціальний проект з висвітлення творчих здобутків каховчан - "Каховка - місто майстрів", ініціатором якого став перший заступник міського голови Павло Пуляєв. "В нашому місті живуть талановиті, творчі люди. Дехто поки що на порозі визнання здобутків, інших знають далеко за межами Каховки та України. Хочеться, щоб каховчани також більше дізналися про витвори своїх співгромадян", - зазначив Павло Миколайович. - Ми повинні підтримати таланти, якомога більше розповісти місту про тих, хто створює його обличчя".

 

© Фотографії Владислави Базилевич

 

Фото: