UKR
Четвер 28 Березня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Турнір пам’яті футболістів Каховщини.


21.03.2018

18 березня 2018 року в спортивній залі ДЮСШ Каховської міської ради відбувся традиційний відкритий турнір з футзалу серед ветеранів (45 років і старші), присвячений пам’яті футболістів Каховщини. Змагання були організовані відділом у справах молоді та спорту Каховської міської ради спільно з Каховською міською федерацією футболу, відділом освіти (ДЮСШ Каховської міськради) та при підтримці Фонду Ігоря Хомінця «Знай більше!» і депутата Каховської міської ради Артема Трофимчука. Головний суддя змагань - легенда каховського футболу Василь Росошик.
Цього року в турнірі взяли участь шість команд: «Каховка-45», «Каховка-40» (виступала поза конкурсом), «Скіф» (Н.Сірогози), «Вікторія» (Асканія-Нова), «Азовець» (Генічеськ) та «Енергія» (Н.Каховка). Під час урочистої церемонії відкриття учасників змагань та вболівальників привітав начальник відділу у справах молоді та спорту Віктор Зубков. Футболісти-ветерани та вболівальники вшанували хвилиною мовчання пам’ять футболістів Каховщини, які завчасно пішли з життя.
У складах команд виступали добре відомі у минулому футболісти Херсонщини. Всі матчі проходили у цікавій, безкомпромісній спортивній боротьбі. Незважаючи на доволі солідний вік (багато хто з учасників розміняв не тільки п’ятий, а й вже шостий та навіть сьомий десяток років), футболісти-ветерани діяли з юнацьким запалом, як у кращі свої спортивні роки.
На попередньому етапі команди були розподілені жеребом на дві групи (по три команди), в яких зіграли за коловою системою. За підсумками групового етапу кращі чотири команди розіграли першість у стикових матчах. У грі за третє місце нижньосірогозький «Скіф» переміг «Вікторію» з Асканіі-Нова, а у фіналі господарі майданчику з команди «Каховка-45» здолали опір ветеранів новокаховської «Енергії» та стали переможцями турніру. Кращими футболістами були визнані:
- Сергій Величко («Скіф» (Н.Сірогози) - кращий гравець турніру;
- Олександр Іванов («Каховка-45») - кращий воротар турніру;
- Ігор Бойко («Каховка-45») - кращий бомбардир турніру (5 забитих м’ячів);
Організатори змагань висловлюють щиру подяку всім командам-учасницям за підтримку ветеранського спортивного руху та пропаганду здорового способу життя.

Фото: