UKR
П'ятниця 19 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

ТРЕНІНГ, ВИСТАВКА, ЯРМАРКИ ТА ВЕЛОПРОБІГ — ЦІКАВИНКИ ЦИХ ВИХІДНИХ


25.04.2016

Ці вихідні виявилися насичені цікавими подіями. Мешканці та гості міста мали змогу обрати те, що їм до вподоби.
Той, хто спланував свої вихідні заздалегідь, зміг взяти участь 23-24 квітня у програмі "Активні громадяни" за програмою Британської Ради у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку. Учасники тренінгу отримали сертифікати міжнародного зразка та можливість продовжити навчання на всеукраїнських та міжнародних тренінгах Британської Ради. Кожен випускник програми також має можливість отримати фінансування від Британської Ради в Україні на реалізацію своїх проектів соціальної дії. Організатор тренінгу - партнер Британської Ради в Україні громадська організація "Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад".
23 квітня відбулося два ярмарки. На житловому масиві Светлово розгорнувся ярмарок сільськогосподарської продукції. Тут і смачні яблучка та інші овочі, і солодкі смаколики та широкий вибір кави або чаю до них, і м’ясні вироби, і багато всього іншого. У той же час біля центрального універмагу відбувався ярмарок виробів ручної роботи БФ "Лепта", а всі зібрані кошти пішли на лікування дівчинки Аніти, яка страждає важкою хворобою Гішпрунга. Каховчани залюбки купували прекрасних ляльок-мотанок, які волонтери робили по суботах в клубі "Творчість на благо!" спеціально для ярмарки та інші цікаві вироби, які пожертвували для продажів в допомогу важкохворим діткам.
24 квітня від палацу культури ім. Фрунзе стартував велопробіг з нагоди 30-річчя Чорнобильської трагедії. Велопробіг проводився за підтримки відділу у справах молоді та спорту, перед початком заходу начальник відділу Віктор Зубков виступив перед присутніми. Велосипедисти проїхали центральними вулицями міста та до монумента «Легендарна тачанка». Велопробіг проводився за сприяння громадської організації «Солідарна Україна» та спортивного клубу "Зевс". Яскраві велосипедисти привертали увагу каховчан, а взяти участь у заході змогли всі бажаючі.
Також 24 квітня з самого ранку біля ЗОШ № 3 розпочалася виставка собак. Каховчани та гості міста разом з дітьми та "озброївшись" фотоапаратами залюбки прийшли подивитися на чотирилапих друзів, які демонстрували дива витримки та слухняності. Тут були представлені різні породи: від мальтійських болонок до бернського зенненхунда, чау-чау та інших. Хтось відпочивав у затишку, хтось тренувався під пильним наглядом господаря, хтось трошки нервував і не хотів іти в ринг, а хтось залюбки показував те, що вміє. Захоплення у дітей викликав конкурс, коли собаки мали впізнати поміж інших свій нашийник та віднести його господарю. А на переможців, як ведеться, чекали кубки та інші нагороди. Та головне для кожного "хвостатого учасника" була похвала господаря. Під час виставки волонтери Каховського товариства захисту тварин "Друзі" знайомили людей з інформацією про діяльність організації.


Фотографії Владислави Базилевич

 

Фото: