UKR
Вівторок 23 Квітня 2024 року subscribe_imgПідписатися на новини
kaxobka
Офіційний сайт Каховської міської територіальної громади
Версія сайту для людей з вадами слуху та зору

архів новин


2024 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 1970

Толерантність - основа визнання єдності і різноманіття людства


16.11.2020

Толерантність - це саме те, чого так не вистачає сьогодні людям: терпіння, терпимості, розуміння, дружнього ставлення, адекватного сприйняття.
Міжнародний день терпимості (толерантності) був оголошений ЮНЕСКО в листопаді 1995 року з нагоди 50-річного ювілею цієї організації і відзначається щорічно 16 листопада.
16 листопада 1995 року держави-члени ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів терпимості. В 1996 році Генеральна Асамблея запропонувала державам-членам щорічно 16 листопада відзначати Міжнародний день толерантності, приурочивши до нього відповідні заходи, орієнтовані як на навчальні заклади, так і на широку громадськість.
Кожен з нас має прагнути підтримувати принципи терпимості, плюралізму, взаємної поваги та мирного співіснування. Ми повинні бути завжди готові усувати стереотипи і спотворені уявлення і виступати на захист жертв дискримінації.
У цей Міжнародний день терпимості давайте підтвердимо ідею про те, що різноманіття, втілене в думках, віруваннях і діях, є цінним даром, а не загрозою, і будемо прагнути до створення більш терпимих громад, в житті яких вкорениться цей основоположний ідеал.
Нагадаємо, що у Каховці кілька років поспіль за кошти міського бюджету втілювався проєкт ММГО «Діло» «Спілкуємось мистецтвом» (призери та переможці на щорічному міському конкурсі соціальних проектів і програм з молодіжних проблем). Проєкт проходив за підтримки адміністрації й педагогів Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Каховської міської ради. Саме завдяки таким проєктам діти розуміють, що ми всі різні і потрібно приймати іншу людину такою, якою вона є. Адже люди з особливими потребами - такі ж як і ми. Їх багато, ми їх так мало бачимо серед нас тому, що ми не вміємо бути серед них.
Ми не зможемо одразу зробити толерантними всіх. Однак, важливий навіть один маленький крок у цьому напрямку. Нехай кожен з нас, наші бібліотеки і школи,громадські організації та надавачі соціальних послуг, наше місто завжди будуть островами толерантності для всіх, хто цього потребує.

Фото: